'Gizli belge' Cemaat'in gazetesinde yayınlandı

Futbolda AKP ve Cemaat'in kontrolünü arttırma amacıyla yapıldığı düşünülen 'şike soruşturması' ile ilgili önemli bir belge AKP ve Gülen Cemaati'ne yakın Bugün Gazetesi'nde yayınlandı.

Futboldaki şike soruşturması kapsamında iddianamenin açıklanmasına günler kala önemli bir rapor AKP ve Gülen Cemaati'ne yakın Bugün Gazetesi'nde yayınlandı. Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu raporunun ayrıntılarını yayınlayan Bugün Gazetesi, soruşturmanın AKP ve Cemaat kontrolünde olduğu yönündeki görüşü güçlendirmiş oldu.

Ayrıntıları yayınlanan rapora göre, Fenerbahçe, Mersin İ. Y. ve Sivasspor küme düşürülebilir. Trabzonspor ve Beşiktaş'a da puan silme cezası verilebilir.

TFF Etik Kurulu, futboldaki şike soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından gönderilen 26 klasör belgeyi inceledikten sonra bir rapor hazırlamıştı. Rapor TFF'ye de sunulmuştu.

Raporun yayınlanmasının ardından TFF'nin neden sadece Fenerbahçe'yi Avrupa Kupaları'ndan men ettiği, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın neden men edilmediği soruları ortaya atıldı.