Galatasaray'ın saray ziyareti 'kaçak' çıktı

Galatasaray’ın, puan kaybettiği Gençlerbirliği maçına saatler kala Cumhurbaşkanı’nı Saltanat Sarayı’nda ziyaret etmesi camiada tepki çekti. Ziyaretten Başkan Yarsuvat’ın haberinin olmadığı, bir yöneticinin ise ziyareti Galatasaray TV canlı yayına geçince öğrendiği bildirildi.

Cumhuriyet'ten Cumhur Önder Aslan'ın haberine göre Galatasaray’ın Gençlerbirliği’yle oynadığı maça saatler kala Sarı - Kırmızılı kafilenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Ak Saray’da ziyaret etmesi camia içinde tepkiyle karşılandı.

Türk Telekom Arena Stadı’nın açılış töreninde dönemin Başbakanı olan Erdoğan’ın ıslıklanmasının ardından Galatasaray ile siyaset dünyasının yıldızının bir türlü barışmadığı yönündeki iddialar gündemdeki yerini hep korumuştu. Galatasaray Başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat ile yönetim kurulundan çok sayıda ismin yer almadığı ziyareti başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak’ın yönetimden habersiz biçimde kendi girişimiyle planladığı öğrenildi. Albayrak’ın, perşembe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak bu ziyareti gerçekleştirmek istediğini ilettiği, onay gelmesiyle de cuma günü öğle saatlerinde ‘Ak Saray’a gidildiği bildirildi. ‘Ak Saray’ ziyaretinde Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst dışında Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’la diğer yöneticilerden hiçbirinin yer almaması hem kulüp hem de camia içinde tartışma yarattı. Konunun ‘çarpıcı’ bir o kadar da ‘ilginç’ detaylarına ise Cumhuriyet ulaştı. ‘Ak Saray’ ziyaretinden Başkan Yarsuvat’ın haberinin olmadığı, Albayrak’ın kendi girişimiyle takımın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştürüldüğü öğrenildi. Öyle ki Yarsuvat’ın ziyarete saatler kala durumdan haberdar edildiği, diğer yöneticilerin büyük bölümünün de konuyu kulübün resmi kanalı GS TV’den öğrendiği belirtildi. Hatta bir Galatasaray yöneticisinin GS TV’de Sarı - Kırmızılı kulübün kurumsallaşması yönünde atılacak adımları anlattığı sırada yayına ara verilerek Ankara’ya bağlantı yapıldığı ve takımın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretinin ekrana getirildiği kaydedildi. Galatasaray yönetimindeki bazı isimler, “Ziyaret spontane olmuş, önceden planlanmış bir şey değil. Yönetimle konuşulmadı. Hatta Başkan Yarsuvat da ziyaret günü olayı öğrendi. Takımın maça 2 - 3 saat kala bu ziyarete götürülmesi konsantrasyon bozukluğu yaratmış olabilir, teknik direktörümüz bu ziyarete izin verdi mi vermedi mi bilemiyorum” ifadelerini kullandı.