Galatasaray'dan 'Marko İvkoviç' açıklaması

Galatasaray ile Kızıl Yıldız basketbol takımları arasında oynanan karşılaşma öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden Kızıl Yıldız taraftarı Marko İvkoviç ile ilgili Galatasaray Kulübü'nden bir açıklama geldi.

Galatasaray Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü olarak, Sırbistan vatandaşı Marko Ivkovic’in bu olaylar sırasında hayatını yitirmesinden dolayı duyduğumuz derin üzüntülerimizi bildiririz" denilirken, olayın Emniyet tarafından araştırıldığı belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

Galatasaray Spor Kulübü’nden Açıklama

21 Kasım 2014 Cuma akşamı Erkek Basketbol Takımımızın Kızılyıldız’a karşı oynadığı Euroleague karşılaşmasından önce Abdi İpekçi Spor Salonu’nun dışında, sokaklarda, Kızılyıldız taraftarlarınca başlatılan olaylar kamuoyuna intikal etmiştir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, Sırbistan vatandaşı Marko Ivkovic’in bu olaylar sırasında hayatını yitirmesinden dolayı duyduğumuz derin üzüntülerimizi bildiririz.

Olay ile ilgili, emniyet güçlerimiz gerekli bütün araştırmaları yaparak, kamuoyunu aydınlatacaktır. Adli bir vaka olan bu olayın Galatasaray Spor Kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz.

Sporun esas amacına gölge düşüren şiddetin, kimden ve ne şekilde gelirse gelsin kabul edilemez olduğunu bir kere daha vurgulayarak, spor sahalarında huzurun hakim olmasını diliyoruz.