Galatasaray'dan Aykut Kocaman'a tepki

Galatasaray Sportif A.Ş. yönetim kurulu üyesi Burak Elmas, Aykut Kocaman'ın hakem açıklamalarına tepki gösterdi. Kocaman, dünkü maç sonrası 'Çok net şekilde 3 Temmuz’da yaşanan ortamdan yararlanan bir takım vardı. Şu anda başka takımlar başka konularda güç sahibi' demişti.

Galatasaray Sportif A.Ş. yönetim kurulu üyesi Burak Elmas, Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor maçı sonrasında Aykut Kocaman'ın hakem açıklamalarına yanıt verdi.

Elmas, Kocaman’ın açıklamaları devam ederken sosyal medya hesabından, “Kendi takımınız ile alakalı, rakipler hakkında konuştuğunuz rahatlıkta konuşabildiğiniz zaman tekrar görüşelim. Hakemlerimizin formsuz oldukları maçlar ile alakalı sıkıntılarımızı, olması gerektiği gibi gerekli sorumlular direkt olarak federasyon yetkililerine aktardılar. Medya üzerinden mesaj vermek ancak yetkililere ulaşma imkanınız olmadığında bir yoldur” göndermesi yaptı. 

KOCAMAN '3 TEMMUZ' DEMİŞTİ

Kocaman, dünkü maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Hakemlerle ilgili olarak bir şeyi düzelteceğim. Benim derdim bireysel olarak hakemlerle değil. Hakemlerin içinde yetersiz, yeteneksiz, meslek namusundan yoksun insanlar varsa, antrenörlerin içinde de bu var. Hakemleri oraya iten etkenlerle ilgiliydi benim söylemim. Abdullah Yılmaz’ın hakemliği bırakma dilekçesini yazması ve MHK’nın da buna verdiği cevap bir skandal. Dolayısıyla kurumların başındaki insanların esas itibariyle konuşmaları derlemeleri gerekiyor. Benim de içinden geldiğim futbolcular, içinde bulunduğum antrenörler sütten çıkmış ak kaşık değil. Bizi buraya sürükleyenler güç dengeleridir. Hiçbir hakem, kasti hatalar yapmak istemez. Hakemleri direkt olarak suçlamak değil derdim. Ben burada 3 Temmuz’u yaşadım. Çok net şekilde 3 Temmuz’da yaşanan ortamdan yararlanan bir takım vardı. Şu anda başka takımlar başka konularda güç sahibi. Aykut Kocaman algı operasyonu yaptı diyenler var. Böyle bir amacım yok.