'Galatasaray satılıyor' haberlerine ilişkin açıklama geldi

AC Milan İcra Kurulu Başkanı Davin Han Li’nin, Galatasaray maçını izlemeye gelmesi sonrası kulübün satılacağı iddiaları gündeme geldi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz konuya ilişkin açıklamada bulundu.

AC Milan İcra Kurulu Başkanı Davin Han Li’nin, Galatasaray maçını izlemeye gelmesi sonrası kulübün satılacağı iddiaları gündeme geldi.

Galatasaray Kulübü Sportif AŞ şirketi için 500 milyon dolarlık teklif veren Çinlilerin, bu hedefine ulaşmak adına bu adımı attığı ileri sürüldü.

Milan’ın İcra Kurulu Başkanı olan Çinli iş adamının bu nedenle stada geldiği, Galatasaray’ın yabancı sermayeye satılacağı iddiası maç sonunda sarı kırmızılı camia içinde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Konuya ilişkin Hürriyet gazetesine açıklama yapan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Ben bu konuya geçen hafta katıldığım bir TV programında sorulan bir soru üzerine net bir yanıt verdim. Yabancı sermayeye satılırsa Galatasaray’ı bırakırım. Daha ne diyeyim? Bunun üstü bir açıklamaya gerek var mı? Bu konuda görüşüm kesin ve nettir. Ben Galatasaray Kulübü başkanı olarak bu görevde olduğum müddetçe, bugün de, yarın da buna asla izin vermem" dedi.

Cengiz, “Karşılaşmaya kısa bir süre kala Milan Kulübü başkanı Galatasaray maçını izlemek istediğini bize iletti. Biz de kendisi için bir loca tahsis ettik ve ağırladık. Çok tatlı ve naif bir adam. Misafirimize devre arasında ‘hoş geldin’ demek adına devre arasında ziyarette bulunduk. Ve bu ziyaretin hepsi de ayak üstü, herkesin içinde oldu. Bunlar lüzumsuz polemikler” açıklamasında bulundu.