Galatasaray Kulübü: ‘Taraftarımız kendisini koruma refleksi gösterdi’

9 Aralık’ta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş’la oynana maçta yaşananlara ilişkin açıklama yapan Galatasaray, yaşananların tek sorumlusunun Beşiktaş taraftarı olduğunu iddia etti.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maç sırasında yaşanan olaylara ilişkin Galatasaray Kulübü’nün yaptığı açıklama şaşkınlık yarattı.

Yaşanan olaylarda her iki takım taraftarının sorumluluğu olduğunun reddedildiği açıklamada, olayların tek sorumlusunun Beşiktaş taraftarı olduğu iddia edildi.

Galatasaray taraftarının “koruma refleksi” gösterdiğinin iddia edildiği açıklamada Galatasaray taraftarının bir bölümünün adliyeye sevk edilmiş olmasının anlaşılamadığı belirtildi.

Galatasaray Kulübü’nün açıklaması şu şekilde:

“09.12.2012 tarihinde oynanan Galatasaray - Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol karşılaşmasında İl Güvenlik Kurulu'nun almış olduğu ‘rakip sahaya taraftar götürmeme’ kararına rağmen bir grup Beşiktaş taraftarının habersiz, usulsüz, haksız ve maksatlı eylemi neticesinde istenmeyen olaylar vuku bulmuştur. Saldırıya uğramış olan taraftarımız, sporcusunu ve kendisini koruma refleksi göstermiştir. Savunma refleksi içindeki taraftarımızdan bir bölümünün adliyeye sevk edilmiş olması kulübümüzce anlaşılamamış olup, adli süreç kulüp avukatlarımızca bizzat ve yakından takip edilmiştir. Adaletin bir görevi de suçlu ile suçsuzu, haklı ile haksızı doğru bir şekilde ayırt etmektir. Bu kapsamda kendini ve sporcusunu korumaya çalışan bir kitleye suçlu muamelesi yapmak anlaşılabilir bir durum değildir. Kulübümüzün tesellisi bugüne kadar bizi hiçbir yerde yalnız bırakmayan ve özellikle de son iki senedir yapılan tüm ajitasyonlara rağmen vakarını ve duruşunu değiştirmeden kulübümüzün tribün olayları sebebi ile önemli bir ceza almamasını sağlayan taraftarımızın hiçbirisinin tutuklanmamış olmasıdır. Bu vesile ile başta Yıldız Teknik Üniversiteli taraftarımız olmak üzere olaylardan etkilenen taraftarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.”

(soL - Haber Merkezi)