Fenerbahçe tribünü: Passolig faşşoligtir

Passolig protestosu sebebiyle, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde bile tribünler boş kaldı. Fenerbahçeli tribün grupları, düzenledikleri basın açıklamasında 'Passolig Faşşoligtir' dedi.

Taraftarların Passolig protestosu sebebi ile günden güne tribünlerdeki taraftar sayısı azalıyor. Geçtiğimiz senelerde biletleri satışa çıkar çıkmaz tükenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de tribünler boş kaldı, 52.652, kapasiteli Türk Telekom Arena'ya ancak 37.598 biletli taraftar geldi.

Bugünkü derbiye gitmeyen Fenerbahçe tribün grupları Yoğurtçu Parkı'nda toplandı ve Passolig uygulamasını protesto eden bir yürüş gerçekleştirdi. Park'tan Boğa Heykeli'ne yürüyen tribün grupları, burada bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada şöyle

"Biz, meşale ateşiyle aydınlananlar, bir şehirden bir şehire ayakta yolculuk edenler, oturarak maç izleyemeyenler, çorbayla suyu pay edenler, bayrağının gölgesiyle yetinenler, aşkını pankarta işeleyenler, tribünü hayat bellemiş Fenerbahçelileriz.

Onların belirlediği bir bankanın, onların belirlediği şartları ile üyesi olup, tuttuğun takımın sevdasını aldığın kartlar ve yüklediğin biletler ile birilerinin kasasında nakde çevirmeyi amaçlayan e-bilet sistemine ve uzantısı Passolig’e, Okul Açık kültürüyle yaşayan Fenerbahçeliler olarak HAYIR diyoruz.

Sevdamız hiçbir bankanın kasasına sermaye, hiçbir bilgi sistem deposuna kişisel veri olmayacak.

Futbolu biz bu hale getirmedik. Boş tribünler sizin eseriniz ve bu sisteminiz devam ettikçe de boş kalacak. Futbola ve tribünlere dair ne biliyorsanız hepsinin karşılığı bu koskoca boşluk. Varettiğiniz boşluk ile övünün.

Tarafız, taraftarız. Takımımızı, sevdamızı desteklememizi engelleyecek her şeyin karşısındayız. Bugün taraftarları takımlarından ayıran sistemin adı her tür baskısıyla birlikte bizim için FAŞŞOLİG’dir. Kulüp yönetiminden, Federasyona, yasalardan kasalara üzerimizdeki her tür baskıyı reddediyoruz.

Passolig Faşşoligtir!
Almıyoruz, Aldırmıyoruz!"