Federasyon Başkanı Demirören'den 'Galatasaray-Trabzonspor maçı' açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören bugün TFF'nin Riva'da yer alan idari merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Futbol Federasyonu bugün 3 saati aşan bir toplantı yaptı. Toplantının ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 17.15'te bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında "Bugün burada toplanmamızın nedeni sadece GS-TS maçı, sadece maçın hakemi ya da futbolcuların tutumları değil. Meseleyi bunlardan ibaret sanmak yüzeysel kalır, asıl sorunu görmemize engel olur. Her sezon bu dönemde aynı tartışma başlar. İsimler değişir, iddialar değişmez" diyen Demirören, "Hakem hatalarına şaibe düşürülmeye çalışılır, büyüklerin kollandığı savunulur. MHK'nın istifası istenir, şu hakem düdüğü assın, bu hakem kokartı bıraksın denir. Bu sene bunlara bir de bahis iddiası eklendi. Bütün bunlar güvensizlik sonucu. Federasyondan beklenen bellidir ama ben bunu yapmayacağım" dedi.

Hakemlere yaptırımlara karar vermeyeceğini söyleyen Demirören, "MHK'nın istifasını istemeyeceğim. Ben de üzüntü duyuyorum. Birincisi Trabzonspor'un yaşadığı mağduriyet. Ancak bugün Trabzonspor'un canı yandığı için Trabzonspor'u konuşuyoruz. Düzen değişmezse yarın başka bir kulübü konuşacağız. İkincisi umut vaat eden bir hakemi kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Ben üzülmekle yetinecek bir konumda değilim. Üzüntümün öfkeye dönüşmesine izin verme lüksüm de yok" ifadelerini kullandı.

FEDERASYON DEĞİL, 'FUTBOL AİLESİ'
"Bugün 24 Şubat 2016 bu tarihi bir kenara not edin. Bugün uzun süredir üzerinde çalıştığımız yeni sistemi görüşlerinize uygulamaya açıyoruz" diyen Demirören, "Daha önce bu sistemin ipuçlarını vermiştik. Euro 2016'dan sonra kamuoyuna sunacaktık. Yani artık kurulları federasyon atamayacak, futbol ailesinin üyeleri seçecek. Bu seçim yönetim kurulu seçimleriyle aynı yıl yapılmayacak. Yönetim kurullarının hiçbir etkisi olmayacak. PFDK ve Tahkim Kurulu için de bu geçerli" dedi.

Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, "Şikayet etmekten vazgeçelim. Çözümün aktörleri olalım. Futbol kültürünün gelişimi için taraftarlardan istediğimiz anlayışa önce biz örnek olalım" dedi. 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, "Bu neyi çözecek anlamıyorum. Türkiye'de en çok MHK başkanının mı, yoksa TFF başkanının mı istifası isteniyor. TFF Başkanını delegeler seçiyor. Ne farkeder ki, hiçbir şey farketmez. Bu delegeler Beşiktaş'ı batıran başkanı federasyon başkanı seçti. MHK'yı seçseler ne olur, seçmeseler ne olur " diye konuştu.