Fanatikler birbirine girdi

Kocaeli'de Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin bu başarısını kutlamak isteyen taraftarlarına, Kocaelispor ve Trabzonsporlu taraftarlar izin vermeyince olaylar çıktı.

Fenerbahçe taraftarlarının şampiyonluk kutlamalarına, İzmit'te gölge düştü. Kulüpleri kapanmanın eşiğine gelen Kocaelispor'un taraftarlarıyla, şampiyonluğu kıl payı kaçıran Trabzonsporlu taraftarlar, Yürüyüş Yolu ve Cumhuriyet Parkı bölgesinde kutlama yapmaya çalışan Fenerbahçeliler'e saldırdı.

Arbede yaşandı
Sivas maçındaki galibiyet ve şampiyonluğun ilanı sonrasında ellerinde bayraklarla kent sokaklarına çıkan Fenerbahçeli taraftarlar, kulübü kapanma noktasına gelen Kocaelispor'un ve şampiyonluğu kıl payı kaçıran Trabzonspor'un taraftarlarıyla karşılaşınca gerginlik başladı.

Tezahüratlar eşliğinde yürüyen 100-150 kişilik grup, gördükleri her Fenerbahçeli'ye saldırdı. Çıkan olaylarda çok sayıda Fenerbahçeli taraftar yaralandı. Çarşıda güvenlik önlemi alan çevik kuvvet, Kocaelisporlular'a sert biçimde müdahale etti. Olayların yatışması için biber gazı kullanıldı.

Öte yandan, Karabükspor-Trabzonspor maçını televizyondan izledikten sonra bulundukları yerden çıkan bir grup, Gölcük'ün Değirmendere sahilinde yolu trafiğe kapadı. Burada horon oynayan gruba, ellerinde sarı-lacivert bayraklarla dolaşan bir grup müdahale etti. Bu sırada silah sesleri duyulunca grup dağıldı. Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.

(soL - Kocaeli)