Euro 2024'ü kazanan ülke belli oldu

Türkiye ve Almanya'nın aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2024) düzenleyecek ülke belli oldu.

Türkiye ve Almanya'nın aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2024) düzenleyecek ülke açıklandı.

Bugün yapılan sunumların ardından verilen karara göre, turnuvayı Almanya düzenleyecek.

VERGİ MUAFİYETİ KARARI

Almanya turnuva öncesi vergi muafiyetini kaldırırken, Türkiye turnuva için vergi muafiyeti güvencesi vermişti.

Türkiye Futbol Federasyonu, “UEFA’nın EURO 2024 Değerlendirme Raporu’nu memnuniyetle karşılıyoruz” açıklaması yapmış, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapmış olduğu işbirliği sayesinde 10 aday stadyumun ve tüm antrenman tesislerinin UEFA’ya ücretsiz olarak tahsis edilecek olmasının Türkiye’yi çok rekabetçi bir konuma taşıdığının farkındayız. Devletimizin sunduğu koşulsuz hukuki ve mali garantiler, Türkiye’nin UEFA EURO 2024 adaylığını daha güçlü kılan en temel unsurlardan bir tanesini oluşturmaktadır. Sağlanacak vergi muafiyetleri ve Uluslararası Yayın Merkezi’nin ücretsiz tahsisi gibi ek avantajlarla birlikte turnuvanın organizasyon masraflarından sağlanacak 165 milyon Euro tutarındaki tasarruf, Avrupa’da futbolun gelişimi için kullanılabilecek ek bir fon oluşturacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

2024 ADAYLIĞINA TEPKİ VARDI

Alman futbolunda geçtiğimiz hafta oynanan birçok karşılaşmada, Almanya'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) adaylığı protesto edilmişti. 

Bundesliga ekiplerinden Augsburg ile Werder Bremen arasında oynanan lig maçında her iki takımın taraftarı, tezahüratlarla ve pankartlarla Almanya'nın EURO 2024 adaylığına karşı çıkmıştı. Almanya 2. Lig ekiplerinden Dinamo Dresden'in taraftarları ise Darmstadt ile oynadıkları karşılaşma sırasında, üzerinde, "Eurolarla satın alınmış turnuvalara ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan değişim" ifadeleri yer alan bir pankart açmıştı.

Stuttgart'ın Düsseldorf'u ağırladığı karşılaşmada ise taraftarlar, astıkları büyük pankartla federasyona tepki göstermişti. Federasyonun adaylık logosu ve UEFA bayrağının yer aldığı pankartta, EURO 2024 için hazırlanan, "Futbol bizi birleştirir" sloganı değiştirilerek, "Sizi para birleştirir. Avrupa futbolunun kalbinde yozlaşma" ifadeleri kullanılmıştı

Almanya'nın 2006'da ev sahipliği yaptığı FIFA Dünya Kupası'ndaki rüşvet iddiaları, 2015 yılında ortaya çıkmıştı. Turnuvanın ev sahipliği sürecinde rüşvet verdiği gerekçesiyle dönemin Federasyon Başkanı Wolfgang Niersbach, görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.