Eric Cantona, Fransa milli takım teknik direktörünü ırkçılıkla suçladı

Efsanevi futbolcu Eric Cantona, Fransa milli takım teknik direktörü Didier Deschamps'ı ırkçılıkla suçladı.

Eric Cantona, Fransa'nın Avrupa Şampiyonası'nda yarışacak milli takım kadrosuna  Karim Benzema ve Hatem Ben Arfa'nın dahil edilmemesi nedeniyle, teknik direktör Didier Deschamps'ı ırkçılıkla suçladı.

Karim Benzema'nın Fransa Milli Takımı'nın ve Lyon'un futbolcusu Mathieu Valbuena'nın adının karıştığı bir seks skandalında isminin geçmesi nedeniyle köşede tutulduğu belirtilirken,  Hatem Ben Arfa  Nice'te iyi bir sezon geçirmişti.

"Benzema harika bir futbolcu, Ben Arfa harika bir futbolcu" diyen Cantona, "Ama Deschamps, gerçekten bir Fransız ismi. belki de Fransa'da yaşayanlar arasındaki tek gerçek Fransız ismi. Ailesinden hiç kimse 'karışık' değil. Amerika'daki Mormonlar gibi. Bu yüzden Benzema'yı almayışına şaşırmadım. Ve Ben Arfa bugün fransa'daki en iyi futbolcu. Ama bazı kökleri var. Bunu düşünmeye hakkım var" şeklinde konuştu.

Manchester United'ın eski oyuncusu; "İkisi Fransa'daki en iyi futbolcular ve Avrupa Şampiyonası'nda yoklar. Çünkü Kuzey Afrikalılar" ifadelerini kullandı.

Cantona, 25 Ocak 1995 tarihinde oynanan Crystal Palace-Manchester United maçında kendisine küfreden izleyiciye tekme atmıştı.