Erdoğan'dan 'yabancı sayısı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, futboldaki yabancı sayısı hakkında açıklamada bulundu. Erdoğan futbolculardan söz ederken, "Keşke kendi tohumlarımızdan, kendi topraklarımızdan yetişse ama bu olmuyorsa ve bu dünyanın da bir gerçeğiyse buna da böyle tamamıyla ters bakmanın bana göre pek faydası olmaz diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon yayınında spor gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Yüzde Yüz Futbol" programında Murat Kosova ve Rıdvan Dilmen'in sorularını cevapladı.

NTV Spor'da konuşan Erdoğan, yabancı sınırlaması hakkında yaptığı açıklamada, “Şu an yasa neyi gerektiriyorsa kulüplerimiz onu yapıyor. Futbol kulüplerimiz futbolcuyu ne için hazırlar? Milli takım için hazırlar. Bir kere hazırlanabilmesi için oyun süresinin fazla olması lazım. Ne kadar fazla süre alırsa milli takıma adaylık noktasında da şansı artacaktır. Bizim en güçlü takımlarımızda istikbal vadeden futbolcularımız olmazsa, oradaki şans yüzdemiz eksilir. Biz yurt dışında oynayan futbolcuları almak suretiyle takım oluşturmaya çalışıyoruz. Dünya'da da marka futbolcular seyirci çekebilmek için transfer yapmak suretiyle ciddi rakamları harcıyorlar. Benzer bir şey bizde de var. Diyelim ki 2019'a kadar anlaşmalar yapılmış. Bu anlaşmalar yapıldığına göre bunun üzerinde spekülasyon yapmaya gerek yok. He 2019'dan sonrası için federasyon tüm kulüplerle oturup masaya yatırmalı. Peki yabancı futbolcu olmasın mı? Hiç olmasın mantığı yanlış bir kere. Onların da bize katacağı çok şey var. Bir de tribünlere hareket, renklilik getirecektir” dedi.

"KEŞKE KENDİ TOHUMLARIMIZDAN YETİŞSE..."

Erdoğan şunları söyledi: 

"İngilizler oynatıyor, Fransızlar oynatıyor. Keşke kendi tohumlarımızdan, kendi topraklarımızdan yetişse ama bu olmuyorsa ve bu dünyanın da bir gerçeğiyse buna da böyle tamamıyla ters bakmanın bana göre pek faydası olmaz diye düşünüyorum."