Erdoğan'dan 'Süper Lig' müdahalesi mi: Turkcell, Süper Lig yayınlarını almaya hazırlanıyor

Turkcell’in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Süper Lig yayınlarını almak için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Kurumun AKP'ye olan yakınlığı, Ensar Vakfı'na desteği ve iki eski AKP'li bakanın kurumun yönetiminde olması talimat Erdoğan'dan mı sorusunu gündeme getirdi.

Haber Merkezi

Haziran 2017 tarihinde yenilenecek Süper Lig naklen yayın ihalesine Turkcell de katılacak. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "futbol ile milleti barıştıracaklarını" belirterek "Biz sadece salt ihaleye talip değiliz. Biz uzun süredir hazırlanıyoruz. Band ve frekans ihalelerinde de bu iddiamızı ispatladık. Aynı anda milyonlara maç izletmek istiyoruz. Tekrar söylüyorum, maç izlemeyi lüks olmaktan çıkaracağız. Bu izleme işini kolaylaştıracağız" ifadelerini kullandı.

AKP HAMLESİ Mİ?

Turkcell'in yaptığı bu açıklama sonrası karar üzerinde AKP'nin etkili olup olmadığı merak konusu oldu. Kurum son dönemde her alanda AKP'ye yakın açıklamaları ve Ensar Vakfı'na verdiği destekle gündeme gelmişti.

Öte yandan 2013 yılında yaşanan yönetim krizi sırasında AKP tarafından kurumun yönetim kuruluna 3 isim atanmıştı. Bu isimlerden biri olan  Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça yönetim kurulu başkanı olmuş, yönetime atanan diğer iki isimse AKP'li iki eski bakan Atilla Koç ve Mehmet Hilmi Güler olmuştu. Genel Müdür Terzioğlu'nun da AKP'ye yakın bir isim olduğu biliniyor.