Erdoğan: CHP içinde yerli ve milli olduğuna inandığımız arkadaşlar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da 5. Kadın Kolları Olağan Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu. Afrin operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan "Bütün mesele Afrin'i gerçek sahiplerine teslim etmek" dedi.

Erdoğan, Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medya hesabında yaptığı bazı paylaşımlar gerekçesiyle "terör örgütü propagandası" iddiasıyla soruşturma açıldığını hatırlattı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Afrin'deki PYD terör örgütünün YPG'nin DAEŞ'in nasıl kaçtığını görüyorum. Onlar kaçacak, bizler hep birlikte kovalayacağız. Kütahya'da operasyon fiilen başladı demiştim. Şimdi kara harekatı devam ediyor. Bugün bazı haberler aldım KCK ve HDP sokağa çağırıyor.

EY HDP, EY KCK ADIM ADIM TAKİP EDİLİYORSUNUZ

Şu anda Diyarbakır'da kongre yapmaya çalışmış kimseyi bulamamışlar. Ey HDP, KCK şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Nerede ortaya çıkarsanız güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzda. İstediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede. Ülkemizin sınırlarına saldıranlara karşı bir operasyon yapacağız siz bizi içeriden bulacaksınız öyle mi? Sizlere o meydanları asla bırakmayız.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Biz yerli ve milli bir duruşla şu anda ülkemizin sınırlarına saldıranlara karşı bir operasyon yapacağız siz bizi içeriden vuracaksınız öyle mi. Şu anda Mehmetçiğimizin, ÖSO'nun Rabbim yardımcısı olsun. Her şey bir tarafa, Allah bizimle beraber. Onların hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Biz bu yola böyle devam edeceğiz. Kararlılıkla inançla devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız. 

ÇOK KISA SÜREDE OPERASYONU TAMAMLAYACAĞIZ

Sürekli görüşüyoruz, nerede, ne oldu, sürekli takipteyiz. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız .

5 İLDE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu arada bugün Ankara, Van, Diyarbakır, Mardin ve Muş Cumhuriyet Başsavcılıkları, TSK'nın yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"yla ilgili, sosyal medyada PKK lehine propaganda yapan ve gerçek dışı bilgi paylaşanlara yönelik soruşturma başlattı.

Benim Bursa'dan beklentim çok daha büyüktü. Çünkü biliyorum ki sizde daha fazlasını bekliyordunuz. 2019'un martında da kasımında da bu patlamayı Bursa yapacaktır. Bunun için şimdiden çalışmaya başlamamız lazım. Bin yıldır kapısına gelen herkesi kucaklayan bu şehir her yatırımı fazlasıyla iade etmiştir. Bursa'nın önünde kullanılmayı bekleyen çok daha büyük bir potansiyel var. Uludağ'ın hala değerlendirilemediğini düşünüyorum. Bursa'ya 32 katrilyonluk yaparak bu konuda önemli bir altyapı oluşturduk. Bursa hızla büyüyen bir şehir olduğu için buraya toplu konut projelerinde önemli bir yer verdik. Bu süreçte bazı hataların da gayet iyi farkındayız. Bursa'yı çok daha ileriye taşıyacak atılımları hep birlikte gerçekleştireceğiz.

AFRİN GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

Afrin'de harekatımız devam ediyor. Bütün mesele şu Afrin yüzde 55'i ile Arapların. Yüzde 6-7 civarı Türkmen ve sonradan gelen Kürtler var. Bütün mesele Afrin'i gerçek sahiplerine teslim etmek. 3.5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda. Biz Suriyeli kardeşlerimizi kendi topraklarına bir an önce göndereceğiz.

TÜRKİYE İLE BAŞ EDEMEZSİNİZ

Bizim arkamızda ABD var diyerek siz Türkiye ile Türk milleti ile baş edemezsiniz. Çıkmış HDP'nin bazı temsilcileri meydanlara çağırıyor benim Kürt vatandaşlarımı. Şimdiye kadar sokağa çıkan yok. Hatta Kongrelerine adam bulamamışlar. Sakın ha bu çağrıya kanıp da sokaklara çıkmaya kalkışanlar olursa bedelini çok ağır öderler. Bu bir milli mücadeledir kaşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz bu böyle bilinsin. Türkiye milli mücadelesi için yılanın başını ezmek zorundadır.

KKTC'DEKİ KARDEŞLERİMİ TAVIR ALMAYA DAVET EDİYORUM

Kuzey Kıbrıs'ta bir pespaye gazete ahlaksızca başlık atmış. Ben KKTC'deki kardeşlerimi tavır almaya davet ediyorum. Türk ordusunun Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır, ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıs'lı kardeşlerime sesleniyorum, bir cevabı vermeleri lazım.

TÜRKİYE ORADA OLMAK ZORUNDA BAY KEMAL

Türkiye'nin şurada, burada ne işi var diyenler, bu ülkenin gerçeklerinden bihaber olanlardır. Türkiye oralarda olmak zorundadır bay Kemal. Türkiye milli bekası için yılanın başını ezmek mecburiyetindedir bay Kemal. Gerekli gördüğümüz her yerde varlık göstereceğiz. Afrikalı çocuklar dua ediyorlar. FETÖ demek sadece Pensilvanya'daki şarlatan, ona tapan köle sürüsü demek değildir, PKK demek katiller sürüsü demek değildir, DEAŞ demek tek vasıfları sözde Müslüman olan bir güruh demek değildir. DHKP-C demek, teröristçilik oynayan bir grup demek değildir. Hepsi de döktükleri kanın yanında çok daha büyük bir piyonun oyunlarıdır.