Dopingli sporcu müdür oldu

Üst üste yaşanan doping skandallarının ardından dopingle mücadele ettiğini açıklayan AKP'nin mücadele yöntemi de belli oldu.

Doping skandalların ardı arkası kesilmiyor. Halter ve atletizmin ardından güreşte de yeni bir skandal daha ortaya çıktı. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'na, Doping Merkezi raporuna göre yasaklı madde kullandığı tespit edilen milli güreşçi M.Ö. götürüldü. Bir başka iddiada ise bu durumdan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün haberdar olduğu ifade edildi.

DHA'dan Ercan Ata'nın haberine göre, Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin o dönem başkanlığını yapan Prof.Dr. M. Aytekin Temizer imzası ile 26.03.2004 tarihinde yazdığı rapor skandalı ortaya çıkardı. Raporda yapılan incelemeler sonunda Türkiye Büyükler Grekoromen Avrupa Şampiyonası hazırlık kampı sırasında milli güreşçi M.Ö'den numune alındığı ve sonuçta yasaklı madde ''Metholone''nin çıktığı belirtildi. Durumu resmi yazı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü özel kaleme ileten Temizer, yapılan inceleme sonucunda 7 sporcunun 6'sında doping içeren madde çıkmadığı ve birinde ise çıktığını bildirdi.

Yazıya rağmen...
Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin söz konusu raporuna rağmen hakkında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Güreş Federasyonu tarafından hiçbir işlem yapılmayan M.Ö, 2004 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan olimpiyatlara götürüldü ve 96 kiloda 3. olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı. O dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürü olan Mehmet Atalay ve Güreş Federasyonu Başkanı olan Racai Ustaoğlu'nun konudan haberi olup olmadığı, raporun kimler tarafından ''hasır altı'' edildiği ortaya çıkmadı.

Ancak, gerçek olan Türkiye Doping Merkezi tarafından 31.05.2004 tarihinde ''Kişiye Özel'' ve ''Gizli'' ibareleriyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü özel kalemine 2133 no'lu evrakın teslim edildiği ve hiçbir işlemin gerçekleşmediği. Bu konu ile ilgili muhalefetin de meclise bir önerge vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Doping ödülü
Öte yandan rapora göre ''doping'' aldığı tespit edilen M.Ö'nün, 2010 yılında dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül tarafından Olimpik Sporlar Yüksek Performans Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne atandığı da ortaya çıktı. Söz konusu kişi, kurumdaki hala görevini sürdürüyor.