Deniz Naki maç sonrası soL'un sorularını yanıtladı: 50 maç ceza verseler de...

Amedsporlu Deniz Naki, Fenerbahçe maçı sonrası soL'a açıklamalarda bulundu. Cezası nedeniyle maçı tesislerde takip eden Naki, "Bana 50 maç ceza verseler de fark etmez, lisansımı da alsalar fark etmez, ben doğru olanı yaptım" dedi.

Mesut Bayram, Haber Merkezi

Bursaspor'la oynadıkları maç sonrası yandaş medyanın ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun hedefi haline gelen ve 12 maç ceza alan Deniz Naki, Fenerbahçe maçını cezası nedeniyle kulübün tesislerinde takip etti. Haber Nöbeti ekibinden Birgün, Bianet ve soL muhabirleri de maçı Deniz Naki ile birlikte izlerken Naki burada sorularımızı yanıtladı.

"Kendi ülkemizde savaş ortamı var, bunu herkes görüyor, biz burada futbolcu olarak görüyoruz" diyen Naki, "Bana 50 maç da ceza verseler fark etmez, lisansımı da alsalar fark etmez, ben doğru olanı yaptım. Federasyon eşit bir şekilde ceza vermeli" diyor.

Aldığın cezayı neye bağlıyorsun öncelikle buradan başlayalım?
Şimdi zaten 2 sene önce Gençlerbirliği'nde de saldırıya uğramıştım benzer durumdan dolayı. Bursaspor maçından sonra bence yanlış bir açıklama yapmadım. Galibiyeti zulüm gören ve ölen yaralı insanlara halka armağan ettim. Bazı insanlar yanlış anlaşılmış olabilir. Federasyon Emre Belözoğlu, Semih gibi oyunculara ceza vermedi, ben 12 maç ceza aldım. Bana 50 maç  ceza verseler de fark etmez, lisansımı da alsalar fark etmez, ben doğru olanı yaptım. Federasyon eşit bir şekilde ceza vermeli.

Futbol sahalarında ülke sorunlarını dile getiren futbolculara rastlamak kolay olmuyor. Futbolcu ülkesinin sorunlarından neden tamamen uzak görülüyor?

Futbolu bir kenara koymak lazım, ben insani bir şey yaptığımı düşünüyorum. Futbolcular bu işlere pek girmek istemiyor, genelde kariyerlerini düşünüyor, çok para kazanmayı düşünüyor. Kendi ülkemizde savaş ortamı var, bunu herkes görüyor, biz burada futbolcu olarak görüyoruz. Bu savaş durumuna bir şey dersem yanlış anlaşılır diye düşünülüyor ama ben gönül işi olarak buraya geldim. Ben böyle büyütüldüm, haksızlığa gelemiyorum, düşündüklerimi özgürce ifade ediyorum. Herkes yapmalı bunu. Vatandaşlar barış dediği zaman gündem olmuyor ama bir futbolcu dile getirdiğinde gündem oluyor, diğer arkadaşlar da bunu yapabilmeli.

Bu kadar baskıya karşı maç 3-3 bitti. Maç sırası ve öncesinde de saldırı vardı. Sonucu nasıl değerlendiriyorsun?

Bence Fenerbahçe gibi bir takıma karşı bu şartlarda 3-3'lük skor büyük başarı. Savaş ortamında oynuyoruz, seyircilerimiz yok. Benim için en önemlisi biz oynadığımız futbolla kentteki insanları sevindirmek az da olsa. Kupaları onların olsun, bu insanların mutluluğu en önemli şey bizim için. Kimse bu skoru düşünmüyordu, 4-5 yeriz deniliyordu. Bence 5 tane yesek de kimse bize bir şey demezdi.