Çinliler Başakşehir'i satın almak için teklifte bulundu

Galatasaray'a Çin'den 500 milyon dolarlık teklif geldiği haberleri sonrası bu kez benzer bir teklifin Başakşehir'e de yapıldığı ortaya çıktı.

Bu sene Türkiye Kupası'nda finale yükselen ve ligde de Beşiktaş'la şampiyonluk yarışını sürdüren Başakşehir'in asbaşkanı kulübe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'ten Kenan Başaran, kulüp Asbaşkanı Mesut Altan'la yaptığı görüşmeyi köşesine taşırken, Başakşehir'e Çin'den satın alma teklifi geldiğini duyurdu.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Altan, ortakların öncelikli hedefinin kâr paylaşımı olmadığını söylüyor: “Bu işe beklentisiz girdik. Önce Türkiye’de batak olmayan bir futbol kulübü modeli olabileceğini ispatlamak. Gelirler önce kulübe yatırım olarak kullanılacak.”

Geçmişte Gümüşdağ ve Avcı gidince kulüp küme düşmüştü. Bu ikili yine ayrılırsa ne olacak? 

Altan, kişilere değil, organizasyona dayalı olacaklarını söylüyor. Altan, Çinlilerin satın alacağı iddiasını da yalanlamadı: “Önce teklifi yapanlarla oturup konuşmak; neden ilgi gösterdiklerini öğrenmek istiyoruz. Uyarsa neden olmasın? Bu anlamda da örnek olmak istiyoruz.” 

Ama bir satış olsa da bu ancak yüzde 25 ile sınırlı kalacak. Altan, tüm dünyada futbola giren yabancı sermayeden dört büyüklerin de kaçamayacağı görüşünde.

Başakşehir yönetimi, desteklendikleri iddiasını da, “Büyüklerin hepsine devlet yardım yaptı. Stat yaptı ve vergi borçlarını sürekli sildi” diyerek yanıt veriyor.