Çapkın yalan söylüyor: Maçta bilet kontrolü yapılmadı

Beşiktaş'ın evinde Galatasaray'ı ağırladığı karşılaşmada çıkan olaylar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Öte yandan, Hüseyin Çapkın taraftarlar tarafından görüntülü kanıtlarla yalanlandı.

Cenk Alaçam - soL

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Asya Pasifik Perakende Kongresi açılışına katıldı. Çapkın yaptığı açıklamada, olaylı derbi maçta biber gazı kullanıldığı iddialarını yalanlayarak, "Asla gaz sıkılmadı. Neden gaz sıkıldı deniyor anlamıyorum, bilmiyorum da. Polis oldukça soğuk kanlı hareket etti. Sportif bir sebep sonuç ilişkisi. Onun dışında herhangi bir şey aramanın anlamı yok. Olmamalıydı üzücü bir şey. Altında başka bir şey aramaya gerek yok" dedi.

Çapkın'ın bu açıklamaları ise taraftarların sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla yalanlandı. Görüntülerde, polisin biber gazı kullandığı açıkça gözüküyor.

Bilet kontrolü de yalan
Çapkın, maça hiç kimsenin biletsiz girmediğini, turnikelerde yaşanan arızalarda bile biletlerin elle yırtılarak seyircilerin içeri alındığını söyledi ancak bu da taraftarlarca boşa çıkarıldı.

Karşılaşmayı tribünden takip eden Mert Sisa, maçtan önce yaşananları şöyle aktardı:

"Asıl olay 90 dakikanın öncesinde başlamıştı. Elimizdeki biletlerle turnikelerin oraya ilerlerken, polislerin etten duvar ördüğünü gördük. Bazı kişiler turnikelerin üstündeki duvardan atlayıp girmeye başlamıştı. Yan tarafımızdaki kapı ise açıktı. Biletli ve biletsiz herkes maça giriş yapıyordu. Özellikle derbi maçlarda üstlerin nasıl arandığını herkes bilir. Bu maçta ise ne aranma vardı ne de bilet kontrolü."

Cepten bile çıkartılmayan o bilet: