Bursaspor-Beşiktaş maçı iptal edildi

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde Bursasporlu taraftarlar, siyah-beyazlı taraftarların stada girmesini engellemek için polisle tartıştı. Çıkan arbede ve olayların büyümesi üzerine maç iptal edildi.

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde çıkan olaylar nedeniyle maç iptal edildi. Maç öncesinde Bursasporlu taraftarlar, siyah-beyazlı taraftarların stada girmesini engellemek için önce polisle tartıştılar sonra etrafa taş atmaya başladılar. Gerginlik nedeniyle Beşiktaşlı taraftarların şehre girişine izin verilmedi.

Maç öncesinde Bursa Atatürk Stadı önünde bekleyen yeşil beyazlı taraftarlar, siyah beyazlı taraftarların maça gelmesini istemediklerini belirterek polisle tartışmaya başladı. Yaşanan olaylar sırasında polise taş atan taraftarlara biber gazı ile müdahale edildi.

Yaşanan arbede ve Bursasporlu taraftarların taş ve sopalarla stadın etrafında beklemesi üzerine önce Beşiktaş taraftarları şehre sokulmadı sonrasında ise maçın iptal edildiği duyuruldu.

Kentte gerilimin sürdüğü belirtiliyor.

Federasyon maçı iptal etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lutfi Arıboğan bir açıklama yaparak, maçın, "Beşiktaş'ın stada gelememesi ve gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı" gerekçesiyle TFF Yönetim Kurulu tarafından iptal edildiğini belirtti. Kararı alan mercinin TFF Yönetim kurulu olduğu ve maçın ertelenmediği, iptal edildiği özellikle belirtildi.

Buna göre, Bursaspor-Beşiktaş maçı hiçbir şekilde oynanmayacak. Maç skoru için kesin kararı TFF ve Disiplin Kurulu verecek.

Beşiktaş kafilesi ise yaşanan gelişmelerin ardından İstanbul'a dönüş yaptı.
(soL-Spor)