BJK-GS maçının temsilci raporu: 78. dakikada sahaya girilecekti

Beşiktaş-Galatasaray maçının ardından temsilci raporu merakla beklenirken, rapora ilişkin bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Maçın hakemlerinin yanı sıra temsilciler Halit Arslan, Yaşar Çatal ve Ali Temiz, sabah saatlerinde raporlarını TFF Hukuk Müşavirliği'ne teslim etti.

78. dakikada durabilirdi
Sporx'in haberine göre, maçın saha içi T2 numaralı temsilcisinin Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden müfettiş Yaşar Çatal olduğu öğrenilirken, raporlardaki ilginç bir ayrıntı dikkat çekti.

Temsilcilerin raporlarında maçın 92. dakikasında yaşanan olayın bir benzer teşebbüsünün yine aynı bölgeden maçın 78. dakikasında da yaklaşık 10-15 dolayındaki taraftar tarafından yapıldığına ve bunun güvenlik tarafından önlendiğini belirttiler.

Sahte bilet var, kapı kırıldı
Olaylarla ilgili raporda dikkat çeken diğer ifadeler ise, "Güvenlik kapısından sahte biletle ve biletsiz giriş tespit edilmiştir. 17:15'te doğu ve batı tribünden üçer adet kapı kırılmış, sekiz turnike etkisiz hale getirilmiştir. Kablolar kopartıldığından barkot okuma cihazları devre dışı kalmıştır. Manuel geçişler aşırı yüklenme nedeniyle yapılamamıştır. Kim oldukları belli olan, 66 taraftar datası var resmi giriş sayısı olarak ancak bunun dışında yaklaşık 11 taraftarın kim olduğu nerden geldiği belli değil. Müsabaka başlamadan çok kısa bir süre önce yaklaşık 1000 tane taraftar alttan doğu tarafına geçiş yapmıştır. Bir süre sonra yine aynı bölgeye 100 kişilik bir grup daha geçmiştir. Maç devam ederken 78. dakikada da yaklaşık 10-15 kişilik bir taraftar sahaya girme girişimi, güvenlik tarafından müdahale edilerek önlenmiştir" sözleri oldu.