Aziz Yıldırım'dan Erdoğan'a: İyi ki bu olaylar sizin gibi dirayetli bir liderin zamanında oldu

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, "Ben Sayın Cumhurbaşkanı'na 'İyi ki bu olaylar sizin gibi dirayetli bir liderin zamanında oldu. Başka bir zamanda olsaydı, olaylar daha başka noktalara giderdi" dedi.

İsmail Sarp Aykurt

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, kulübünün "Hedef Bir Milyon Üye" projesi kapsamında düzenlemiş olduğu etkinlikte 3 Temmuz şike soruşturması süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Kulübünün projesi kapsamında yeni üyeler ile bir araya gelen Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım, başkanlığında geçirdiği 18 yıllık sürece ve bu sürecin tıkanma noktasına geldiği 3 Temmuz şike soruşturmasına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

"Bu süreçte önümüz kesildi, çünkü Fenerbahçe sadece bir futbol takımı değil aynı zamanda bir sivil toplum örgütüdür" diyen Yıldırım, 2010-2011 yılında gerçekleşen soruşturmalar için ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a övgüler düzmeyi de ihmal etmedi.

Yıldırım, Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeden de bahsederek, "Ben Sayın Cumhurbaşkanı'na 'İyi ki bu olaylar sizin gibi dirayetli bir liderin zamanında oldu. Başka bir zamanda olsaydı, olaylar daha başka noktalara giderdi" diyerek, Fenerbahçe'nin 3 Temmuz sürecine başlattığı direnişin "Türkiye Cumhuriyeti'nin karanlığa gitmesini önlediğini" de savundu.