Aziz Yıldırım’a 15 ayrı suçlama

3 Temmuz günü başlatılan ve yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı, Türkiye futbol tarihinin en büyük şike soruşturmasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 15 ayrı suçtan sorgulandığı bildirildi.

“Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlamasıyla gözaltına alınan yaklaşık 50 kişinin sorgusuna devam ediliyor. Emniyetin soruşturmasında Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Sportif Direktör Ümit Karan, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçeli futbolculşar Emmanuel Emenike ve Sezer Öztürk gibi isimler yer alırken, emniyetin arama emrinde, örgütün başında Aziz Yıldırım’ın bulunduğu iddiası yer alıyor.

Gözaltına alınanlar arasında Ümit Karan ve Serdar Külbilge’nin haklarında ciddi suçlamalar olduğu belirtiliyor. Bu iki ismin yanı sıra FIFA'dan lisansı olmamasına rağmen menajerlik faaliyetleri yürüten Giresunspor eski başkanı Olgun Peker'in de bazı futbolcuları zor kullanarak kulüplere götürdüğü söyleniyor. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Sakar’ın ise teşvik primi göndermeye çalıştığı ancak bu girişimden sonuç alamadığı iddia ediliyor.

Soruşturmanın kilit ismi Aziz Yıldırım’ın, telefon kayıtlarında şike için direktifler verdiği ve suç örgütü olduğu öne sürülen kişiler arasında üst düzey yetkiye sahip olduğu belirtiliyor. Yıldırım’ın 15 ayrı suçtan sorgulandığı belirtiliyor.

(soL - Haber Merkezi)