'Arif Erdem, Gülen'e 500 bin dolar götürdü' iddiası

Bir dönem Cemaat'in futbol imamı olduğunu belirten Said Alpsoy, "Türkiye 2002’de Dünya Üçüncüsü olunca takıma prim dağıtıldı. Emre, Okan, Hakan Şükür, Hakan Ünsal ve Arif bu primlerden para topladı. Toplanan para 250 bin veya 500 bin dolardı. Bu parayı Pensilvanya’ya Arif Erdem götürdü" dedi.

15 Temmuz'dan sonra medyaya yansıyan "eski cemaaat imamı" açıklamaları sürüyor.

Bir dönem Cemaat'in futbol imamı olduğunu belirten Said Alpsoy, Fotomaç adlı gazeteye yaptığı açıklamada,  2002 Dünya Kupası'nın ardından kazanılan primlerden toplanılan paranın Gülen'e verildiğini ileri sürdü.

Alpsoy'un iddiası şöyle:

"2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğu dönemde benim de yönlendirmemle milli takımdaki bu yapıya mensup futbolcular aralarında şampiyona primlerini topladılar. Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Arif Erdem'in aralarında topladıkları 250-500 bin dolar civarında idi sanırım, 14 sene oldu tam hatırlamıyorum. Bu miktarı Arif Erdem, Pensilvanya'ya götürdü. Gülen önce almak istememiş ancak Arif parayı Cevdet Türkyolu'na vermişti. Gülen de daha sonra Arif'e methiyeler düzmüştü. Fatih Akyel'i de duyardım ama benden önceymiş. Sonrasında cemaatle bağı kopmuş sanırım. Benim dönemimde yoktu."