Amedspor'dan Fenerbahçe maçı sonrası açıklama: O pankarta izin verilmemiş

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, Fenerbahçe maçı sonrası bir açıklama yaptı. Açıklamada maçtan önce açılan "Çocuklar ölmesin, maça gelsin" pankartına TFF'nin izin vermediği belirtildi.

Amedspor Yönetim Kurulu ve Diyarbakır Spor Taban Birlikleri, Fenerbahçe maçının ardından bir açıklama yaptı. 

Açıklamadan başlıklar şöyle:

Gönül isterdi ki, her iki kulüpte eşit koşullarda ve şartlarda bugün sahaya çıksın. Ancak TFF’nin hukuka ve vicdana aykırı kararları neticesinde bu durum mümkün olmamıştır.

Maç içinde yaptığımız 30 saniyelik hareketsiz durma protesto da tamamen yapılan haksızlıkların, çifte standartların ve ötekileştirmenin sonucudur. Ve yaşananlara dikkat çekmek için bu protesto eylemi yapılmıştır. Bu nedenle kulübümüz dün olduğu gibi bugün de ve yarında sonuna kadar arkasında durduğu “Çocuklar ölmesin, maça da gelsin” şiarı devam edecektir.

Ayrıca Fenerbahçe maçına "Çocuklar ölmesin maça da gelsin" pankartıyla çıkma talebimiz TFF tarafından kabul edilmemiştir. TFF'nin bu tutumunu da spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sonuç itibari aldığımız cezalar ve uğradığımız haksızlıklar, çocukların ölmesini istemeyenlerin cezalandırılmadığı, bunu dile getirenlerin sahiplendiği yeni bir sürecin başlamasına vesile olmasını diliyoruz.

Büyük şair Nazım’ın da dediği gibi;
Sizde böyle koşmuştunuz bir zamanlar,
Çocuklara kıymayın efendiler.