Ali Koç: Fenerbahçeli değişim istiyor, ümidi de bende görüyor

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, 'Kulübe son dönemde üye olanlar var. Değişim istiyorlar insanlar. Belki o ümidi bende görüyorlar' dedi.

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, Fenerbahçeli taraftarların değişim istediğini ifade etti.

Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin de konuşan Koç, "11 şehit haberi aldık. Ülkemiz adına doğru bir operasyon. Ancak, bu şehitler varken söyleyeceklerim yüzeysel kalıyor" yorumunda bulundu.

Koç, Fenerbahçe'ye ilişkin özetle şunları söyledi:

"Fenerbahçe eskiden Anadolu’ya gittiğinde bereketti. Yeniden neden olmasın? O birleştiriciliği yine yapabilir. Kulübe son dönemde üye olanlar var. Değişim istiyorlar insanlar. Belki o ümidi bende görüyorlar. Fenerbahçe’nin üye sayısı ne kadar artarsa o kadar iyi. Benim inancım Fenerbahçe’nin üye sayısının artması. Bu bağımsızlığı artıracak. Bir heyecan var. İnşallah insanların heyecanı kursakta kalmasın. Teknoloji kullanımı sporun da ruhunu değiştiriyor. Diğer liglerde rekabet var. Ama bu yapıcı rekabet. Lig seviyelerini, marka değerini arttırıyorlar. Bizim de bunu yapmamız gerek. İngiltere’de müthiş bir veri analizi yapılıyor. İngiltere’de kulüplerde 74 adet kamera var. Buradaki verileri tüm kulüplere veriyorlar. Veri analizi için yapıyorlar. Biz neden bunu yapmayalım. Futbolumuz son kontratını yapmaya gelmiş oyuncularla dolu. En yaşlı Brezilyalı oyuncuların oynadığı lig bizim ligmiş.

Avrupa’da kulüplerin zararı düşerken bizde 40 milyondan, 200 milyonun üzerine çıkmış durumda. E-Spor’da 1907 Fenerbahçe olarak takım kurduk. Dünya şampiyonasına gittik. 300-400 milyon kişi bir maçı izliyor. Beğenin, beğenmeyin adını spor koymuşlar. Bunu takip eden müthiş bir kitle var. Seçilirsem E-Spor’u yeni bir şube yapmak istiyorum. Avrupa’da 1. sınıf bir çok kulüp buna yatırım yaptı. 1907 Fenerbahçe’nin e-spor takımı Fenerbahçe’nin. Ne zaman isterlerse alabilirler."