AKP’nin savcıları şimdi de spor sahalarına iniyor!

AKP iktidarı bir türlü kontrolü altına alamadığı spor sahaları için “spor savcısı” atayacak. AKP’nin sahalardaki gözcüsü ve koruyucusu olması beklenen savcılar, maçları artık yerinde takip edip anında karar alacak.

AKP’nin tribünleri ehlileştirme projeleri bitmek bilmiyor. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi yasası ile birlikte operasyona başlayan AKP, şimdi de sahalara savcı atayacak.

“Terörist holiganlar” AKP savcılarına emanet…
Başbakan Erdoğan’ın “terörist holigan” açıklamasıyla doruğa çıkan AKP’nin tribün nefreti “spor savcıları” formülünü gündeme getirdi. AKP’nin tribünlere dönük saldırılarını kolaylaştırmak için atılan son adım olan “spor savcısı” formülü Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi tarafından ortaya atıldı. Zaman gazetesinde yer alan ve gazeteye sızdırılan bilgilere göre spor savcıları kritik maçları statlarda izleyecek ve “suça karışan kişiler” hakkında anında işlem yapacak.

AKP’nin sürekli yuhalandığı tribünlerin ehlileştirilmesi projesi çerçevesinde atılan bu adımla birlikte, neyin suç sayılıp sayılmayacağına da savcılar karar vermiş olacak.

Proje çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Futbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcileri ile bir araya geldiği ve yöneticilerin de bu saldırı paketine destek verdiği belirtildi.

Adalet Bakanlığına sunulan rapor eğer kabul görürse yapılacak uygulamalar şöyle:

-Riskli olduğu ileri sürülen maçlar öncesi il ve ilçe güvenlik kurulları, cumhuriyet başsavcılığını bilgilendirecek ve gerekli görülmesi durumunda bu maçlar için bir spor savcısı görevlendirilecek.

-Spor savcısının yeşil sahalarda maçları canlı olarak izlemesi sağlanacak.

-Savcının suç saydığı durumlar için anında işlem yapılabilecek.

-İstanbul’da fiilen başlatıldığı belirtilen uygulamanın diğer illerde de yaygınlaştırılması durumunda adli işlemlerin seri şekilde tamamlanacağı vurgulanıyor.

-Raporda maçların geç saatte oynanması eleştiriliyor ve bu durumun güvenlik sorununa yol açtığı ifade ediliyor.

-Yasa kapsamında son 3 ayda futbolda 262, basketbolda 10, tekvandoda ise 2 kişi hakkında işlem yapıldığının belirtildiği raporda, cezaların daha caydırıcı olması istendi.

(soL - Spor)