AKP taraftar fişlemesine başladı, her takıma sivil polis atadı!

Yeni futbol sezonunun başlaması ile birlikte AKP'nin taraftar fişlemesi de başladı. Statlarda çeşitli yöntemlerle toplanan taraftar bilgileri Türkiye Futbol Federasyonu tarafından veri tabanında toplanacakken, bu verilere İçişleri Bakanlığı ve Maliye de erişebilecek.

(soL - Spor) Süper Lig karşılaşmalarının başlamasıyla birlikte AKP'nin taraftar fişlemeleri de başladı. Fişleme federasyon ve emniyet olmak üzere iki ayaklı olacakken, federasyon elindeki bilgileri İçişleri ve Maliye Bakanlığı ile paylaşacak. Bu arada yeni sezonda tribünde olacak sivil polisler takımların tüm maçlarını takip edecek, fişleme dosyası hazırlayacak.

Her takıma bir sivil polis
E-bilet, güvenlik kamerası ve yüz tarama sistemi ile birlikte, Zaman'da yer alan habere göre, ‘gözlemci polis’ uygulaması da yeni sezonla birlikte hayata geçirildi.

Antalyaspor ve Kayseri Erciyesspor arasında oynanan maçta tribünde yer alan sivil polisler maç boyunca taraftaları fişleyecek ve fişleme belgelerini raporlaştıracak.

Yeni sezonda her takımı bir sivil polis takip edecekken, ilgili polis stattaki her hareketliliği bağlantılı olduğu birime aktaracak. Anadolu takımları için bir kişi görevlendirilirken büyük takımları takip edecek sivil polis sayısında bazı artışlar olabilecek. Polislerin deşifre olmamaları konusunda uyarıldığı belirtiliyor.

TFF fişleyecek, bakanlıklara sunacak
Taraftaları stada soktukları sivil polisle takip edecek olan emniyet dışında, taraftar bilgilerini merkezi veri tabanında toplayacak olan TFF, buradaki taraftarların fişleme bilgilerini ve kişisel verilerini İçişleri ve Maliye bakanlıklarının da erişimine sunacak.