Adana Demirspor Yılmaz Güney'i yaşatacak

Yılmaz Güney'in, Adana Demirspor'a yazmış olduğu mektuba Şimşekler Grubu vefasını gösterirken, Adana Demirspor Yönetimi de gerekli adımları atacağını belirtti.

1940 senesinde demiryolu işçileri tarafından kurulan Adana Demirspor'un seveni çok. İşte onlardan bir tanesi Yılmaz Güney..

1972 yılında "devrimcilere yardım ve yataklık yaptığı" gerekçesiyle 2 yıl hapse mahkûm edilen Yılmaz Güney, cezaevinde yattığı sıralarda sınıf arkadaşı Yavuz Pada'ya bir mektup yazarak Adana Demirspor'a duyduğu özlemi anlattı. İşte Yılmaz Güney'in 14 Mayıs 1973'te kaleme aldığı, arkadaşı Yavuz Pada aracılığıyla Adana Demirspor'a yazdığı o mektup:

''Sevgili kardeşim

Demirspor bu yıl 1.lige geçerse çok sevineceğim. Muharrem abinin çabaları boşa çıkmasın artık. Sivas yenilgisine üzüldüm.

Bilirmisin ki, Demirspor'da ben çocukluğumu, ilk gençlik yıllarımı hüzünlü anısını buluyorum. İçimi ezen bir duygu taa tahta perdeli, tel örgülü Adana stadına kadar götürüyor beni. Külahta leblebi...Çekirdek...Zaman gazozu...Atom gazozu...ve Torosspor...Seyhanspor...Kalec​i Ferit...Toroslu kamyon Behçet...Kaleci Recai...Seyhansporlu Sarı Tahsin...Ve Muharrem abimizin gençliği...

Nedir bu boğazımıza düğümlenip gözlerimizi buğulandıran duygu? Geçmiş günlere duyduğumuz özlemin anlamı ne? Nerde benim erik ve badem çaldığım bağlar...Nerde benim top oynadığım çocukluğumuzun arsaları?

Çok selam söyle Muharrem abiye...Yürekten başarılar diliyorum...İlerde çıkmak nasip olursa faydalı olmaya çalışacağım Muharrem abiye ve Demirspor'a...Öperim hepinizi...Selam...''

Bu mektup sonrası ilk adım, ırkçılığa ve endüstriyel futbola karşı muhalif duruşuyla bilinen Adana Demirspor'un taraftar grubu Şimşekler Grubu'dan geldi. Grup hazırladığı ''Çirkin Kral'' pankartıyla Yılmaz Güney'e vefasını gösterdi. Yapılan pankartın maçlarda her zaman asılı kalacağı ifade edilirken, Yılmaz Güney'in yaşatılmasında da önemli bir paya sahip olacağı belirtiliyor.

Ayrıca Adana Demirspor kulübü 2. başkanı Levent Özveren, ''Bakın, merhum Yılmaz Güney, 1973 yılında Demirspor ve Muharrem Gülergin ile ilgili mektup yazmış. Nasıl bir heyecandır ki, kaleme alınmış. Bunu şimdiye uyarlayalım ve Yılmaz Güney'in heyecanını biz de duyalım. Aynı heyecanı yaşayalım'' derken Yılmaz Güney'in Adana Demirspor'a yazdığı mektubun da bilboardlarda yerini alacağını belirtti.

(soL - Spor)