Adana Demirspor 72 yaşında

Uzun yıllardır 2.Lig'de mücadele eden ve bu sene PTT 1.Lig'e yükselen Adana Demirspor 72. yılına girdi. 72 yılı ise başarılarıyla dolu...

1960-1961 sezonu, üç büyük il dışından birinci ligde mücadele eden ilk futbol takımı olarak tarihe geçer. Endüstriyel futbola karşı bir simge haline gelen Livorno ile 4 Eylül 2009 tarihinde dostluk maçı yapar. Bu sene yükseldiği PTT 1. Lig'de 5 maç üst üste kazanan ilk ve tek takım olur.

Sadece futbolda değil her branşta Adana Demirspor adından sıkça söz ettirir. ''Fofo'' lakaplı Muharrem Gülergin 1944’te, 100 metre kurbağalamada Türkiye Rekoru’nu kırar. Rekor, 11 yıl boyunca geçilemez. Su topunda hem Adana Demirspor’un hem de Milli Takım’ın değişmez kaptanı olur. Adana Demirspor Sutopu Takımı 1942’den itibaren 17 yıl hiç yenilmeden, 22 yıl içinde sadece 1 defa yenilerek toplamda 29 Türkiye Şampiyonluğu kazanarak “yenilmez armada” olur. İyi bir atlet olan Gülergin, voleybol oynamaya başlar, Milli Takım’a çağırılır. Masa tenisine merak salar, Suriye şampiyonunu devirir. Tenis oynar, ülkenin en iyi oyuncularından olduğu söylenir.

Adana Demirspor'un 72 yılı başarıyla dolu geçmesinde şüphesiz Adana Demirspor taraftarının payı yadsınamaz. Kulüp kapanma eşiğindeyken açlık grevi yapan, Van depremi sonrası Van halkıyla dayanışmak amacıyla maçı Van'a destek pankartlarıyla donatan, kulübü para babalarına bırakmayarak ''yönetim istifa'' yürüyüşleri düzenleyen, işlerinden atılan Tedaş işçilerine destekte bulunan, ‘’sevgi, saygı ve bağlılık’’ ilkesiyle hareket eden, ırkçılığa ve endüstriyel futbola karşı duruşuyla bilinen Adana Demirspor taraftarlarını tek çatı altında toplayan Şimşekler Grubu'nu unutmamak gerek..

Ve tabi Adana Demirsporlu büyük üstad Yılmaz Güney'i hiç unutmamak gerek...

72. yılı dolayısıyla twitterda oluşturulan #AdanaDemirspor72yaşında hashtagı altındaki bazı tweetler ise şöyle:

- Demirsporumuzun 72 yılı kutlu olsun ODTÜYE selam olsun

- YILMAZ GÜNEYLERDEN, MUHARREM GÜLERGİNLERE SÜREN BİR SEVDADIR ADANA DEMİRSPOR...

- Endüstriyel futbola ve ırkçılığa karşı boyun eğmeyenlerin takımı...

- Solun Kalesi Şimşekler Grubu....HALKIN TAKIM ADANADEMİRSPOR .

- Maca cekirdek citlemeye gelmis A.Ş takimlarina(!) inat ne mutlu halkin takimi kalabilmis sehrimin onurlu takimima!

- Endüstriyel Futbola karşı,Emekçinin takımı

- Emekle yoğrulmuş çukurovanın delikanlı takımı,halkın ve işçinin takımı,bize bırakılan tek baba yadigarı

- Bu endüstriyel pislik dünyaya inat ,yaşasın halkın takımı ....

Utku Gel (soL)