ABD'li sporculardan Trump'a büyük tepki

ABD Başkanı Trump'ın, ulusal marş sırasında diz çökerek ırkçılığa ve eşitsizliğe dikkat çeken oyunculara küfür etmesi ve tehditte bulunması, spor camiasını Trump'a karşı birleştirdi.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, "NFL kulüplerinin sahiplerinin, bir sporcu bayrağımıza saygısızlık ettiğinde, ‘bu or***pu çocuğunu sahadan derhal çıkarın! Kovuldu!’’ dediğini görmez istemez misiniz?" demişti. Trump'ın bu sözleri büyük tepki topladı.

Pazar günü oynanan Ulusal Futbol Ligi (NFL), ya da bildiğimiz adıyla Amerikan futbolu maçlarında oyuncular ve takım sahipleri, Trump'ın bu söylemini protesto ettiler.

Pazar gününün açılış maçı olan Baltimore Ravens ve Jacksonville Jaguars maçında başlayan tepki, oyuncuların ve takım personelinin diz çökerek ve kol kola girerek protesto etmesiyle başladı.

KAEPERNICK'İN ANNESİNDEN TRUMP'A: GURUR DUYUYORUM

NFL'de diz çökme protestolarının ardından Trump'ın, Kaepernick'in annesini hedef alan küfürünün ardından ünlü oyuncunun annesi, Trump'a Twitter'dan yanıt verdi.

Teresa Kaepernick, oğlundan gurur duyduğunu sosyal medyadan duyurdu.

ULUSAL MARŞTA SAHAYA ÇIKMADILAR

NFL'in önemli takımlarından Seattle Seahawks ve Tennesse Titans oyuncuları ise, Nashville'de gerçekleşen maç sırasında, ulusal marş töreni gerçekleşirken soyunma odalarından sahaya çıkmayarak protestolara destek verdi.

Pittsburgh Steelers da maç öncesinde soyunma odasında kalmayı tercih etti.

1968 OLİMPİYATLARINDAKİ GİBİ...

Tüm protestolar, maç öncesi gerçekleşmedi. The Giants oyuncusu Odell Beckham Jr., ikinci yarıda yaptığı sayı sonrasında yumruğunu kaldırarak protestolara katıldı. Odell'in yaptığı bu protesto, 1968 Olimpiyatları sırasında siyahi oyuncu Tommie Smith ve John Carlos'un siyah eldiven giyerek, ödül töreni sırasında yumruk kaldırdığı protestoları hatırlatma amaçlıydı.

Benzer bir protesto, Detroit Lions ve Atlanta Falcons maçı öncesinde konser veren siyahi müzisyen Rico LaVelle tarafından da gerçekleştirildi.

BEYZBOL LİGİNDE DE BAŞLADI

NFL'de yaygın olarak görülen ve popülerleşen protestolar, ABD'nin önemli bir diğer sporu olan beyzbol kategorisine de sıçradı.

MLB (Beyzbol Büyükler Ligi) Oakland A takımı oyuncusu Bruce Maxwell, ulusal marş töreni sırasında diz çökerken takımından gelen açıklamada oyuncunun ifade özgürlüğüne ve anayasal haklarına destek verdiklerini belirtti.