1453 Kartalları da 'marjinalleri' suçladı

Beşiktaş'ın yeni kurulan taraftar grubu 1453 Kartalları, Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbide yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunarak kendilerine yöneltilen iddiaları reddetti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta yaşanan olaylar sonrası özellikle sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda, olayların sorumlusu olarak 1453 Kartalları grubu gösterildi.

Radikal'den Sevtap Tatlıdil'in haberine göre, 1453 Kartalları'nın tribün lideri Aşkın Aydoğmuş ise "Yaşanan olaylardan dolayı üzgünüz. Bizi sorumlu tutanlar var, ama olaylarla hiçbir alakamız yok" ifadelerini kullandı. Aydoğmuş, kendileri hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verirken, 'marjinal gruplara' dikkati çekti.

'1453 Kartalları'ndan gözaltına alınan olmadı'

"Olaylarla uzaktan yakından bir ilgimiz yok. Biz de ne olduğunu anlamadık. Maçın 80'inci dakikasında bir grup taraftar kavga etmeye zaten başlamıştı, Kuzey Kale Arkası'nda bin kişilik gruptuk. 1453 Kartalları olarak maçımızı seyrediyorduk. Bizim olduğumuz tribünde herhangi bir taşkınlık yaşanmadı. Olaylar ilk önce Kapalı'nın alt katında başladı. Üst katta bir şey yoktu. Sahaya girişler de o tribünden oldu. Birden sahaya atlamaya başladılar. Kırmızı kart sonrası olaylar büyüyünce, yanımdaki kardeşlerime (Herkes dışarı çıksın) dedim. Bütün tribünü boşaltım. Bitime yaklaşık 5 dakika kala stadı terk ettik. 1453 Kartalları'nın başkanı benim, her şeye kefilim."

'7-8 maç cezadan bahsedilmiyor'

"Gözaltına alınanlar arasında 1453 Kartalları'na bağlı kimse bulunmuyor. Olaylar konuşuluyor, ama kimse takımın 7-8 maç ceza alacağından bahsetmiyor. Sahaya girenlerin kim olduğunun bulunması lazım. Sahaya girenlerin biz olmadığımızı medya da polis de biliyor. Suçumuz varsa da kamera kayıtlarından çıkar. Kimse kimseyi kandıramaz."

'Mahkemede görüşeceğiz'

"Kamera kayıtları var zaten. Mutlaka ortaya çıkacaktır. TV'lerde, gazetelerde adımızı kullanarak başlık atanlar ile mahkemede görüşeceğiz. 1453 demek İstanbul'un fethi demek. Siyasetin 's'sini bile yapmıyoruz. Biz Beşiktaş taraftarıyız. Kimliğimizi herkes biliyor. Yıllardan beri tribünlerde varız. Şu ana kadar takım bizden zarar görmedi. Neden suçlandığımızı bilmiyoruz. İnsanların elinde bilgi, belge olmadan nasıl suçlarlar? Burası Türkiye. Eğer bir hatamız varsa zaten ortaya çıkar."

Beşiktaşlı mısın? 'Çarşı'lı mısın?

"17 yaşında bir arkadaşımız bana mesaj atmış, İstanbul dışından maça gelmiş (Ben 'Çarşı'yım) diyor. Hayatından ilk defa maça geliyorsun, ne Çarşı'sı? Çarşı'lı mısın, Beşiktaşlı mısın, önce buna göre karar ver. Bizi eleştirenlerin ne yapmak istediğini anlamış değiliz. Olaylara dahil olmadığımızı herkes gördü. Olayları kimse başka bir yere çekmesin."

'Alkol kontrolü olmadı'

"Maç öncesi önlemler ve kontroller gayet iyiydi. Alkol kontrolü olmadı. Güvenlik de bu olaylara engel olmaz. 80 bin kişi karşısında 2 bin polis ne yapsın? Polis de burada mağdur oluyor, zor duruma düşüyor. İnsanlar polisimizi suçluyor. Bir çoğu alkol kullanan insanlarla nasıl mücadele etsin. 'Alkol kullanan' derken, olay çıkaranlardan bahsediyoruz. Polisimizin Allah yardımcısı olsun."

1453 Kartalları'nı Ak Gençlik mi kurdu?
Beyaz TV yorumcularından Rasim Ozan Kütahyalı 1453 Kartalları'nın AK Parti Gençlik Kolları'nın taraftar grubu olduğunu iddia etmişti. 1453 Kartalları ise bu durumu yalanladı Ne alakası var. 35 senedir bu tribündeyim. (AK Gençlik kurdu) vs, bunlar iftira. Hükümetin bizi desteklediği de yalan, ispatlasınlar. Biz hiçbir siyasi kuruluşun taraftar grubu değiliz, Beşiktaş’ın siyasi malzeme yapılmasını istemiyoruz. Gezi Parkı olaylarından sonra sahalarda slogan atılmasına karşıyız. 5-10 bin bilet almışız, hepsi yalan. İsteyene biletlerimizin dekontlarını sunarız. Nereden bilet aldığımızı da açıklarız. Maça 1500 kişi geldik, 500'ümüz dışarıda kaldı. Bizim adımıza sahte hesaplar açılıyor. O hesaplardan yanlış bilgiler, yönlendirmeler yapılıyor. Sözüm ona biz daha önce toplanmışız, yalan.

'Beşiktaş'ın üzerinde oyunlar oynanıyor'

"1453 Kartalları'nın çıkışından rahatsız oldukları için marjinal grupları bize doğru yönlendiriyorlar. Çıkan olayların Beşiktaş ile alakası yok. Beşiktaş, Gezi olayları sonrası siyasi malzeme yapılmak isteniyor. Felipe Melo'nun gördüğü kırmızı kart sonrası çıkan olaylar değil. Ben buna inanmıyorum. Tamamen marjinal gruplar ile ilgili olaylar. Birileri Beşiktaş'ın üzerine oyunlar oynuyor."

'Siyaseti sandıkta yapın'

"Mutlaka hakemin de tahriki çok. Ancak hakem tahrik etse ne fark eder? Ligde 4'te 4 yapmışsın, oynadığın takım Galatasaray. Bunun yargılama şekli sahaya inmek değil ki. Her hakem hatasından bu mu olmalı? Hakem hatalıysa, TFF gereken cezayı verecektir. Siyaseti gidin sandıkta yapın. Daha önce de uyarmıştım. 80 bin kişilik stada 60 bin kişi geliyor. İçlerinde Fenerbahçe formalı, Galatasaray formalı insanlar var. Bunlar sadece Taksim olaylarından ortaya çıkan marjinal gruplar. Bir şekilde tribüne sızmışlar."