- SONUNCU KAVGA
- Sendika değiştirmeyen işçiye cop ve biber gazı
- Eğitim-Bir Sen’in seminerlerine tepki
- ODTÜ işçilerinden Rektörlük önünde eylem
- KPSS'nin iptali istendi
- Dikmen halkı gericiliğe karşı yürüdü
- TTB Kübra'nın ölümünü araştırıyor
- Sinter Metal işçileri yürüyor
- Kamu işçileri hükümeti istifaya çağırdı
- İETT çalışanlarından maaş protestosu
- Kamu işçisi eylem hazırlığında
"İşverenin gözü, işçinin ekmeğinde"
İzmit’teki Standart Depo ve Bekaert Çelik Kord işçileri, işverenin ceplerindeki paraya göz diktiğini belirterek, “Yeter artık, işçinin üzerinden ellerini çeksinler” dedi.
soL (Kocaeli) Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye Standart Depo ve Bekaert Çelik Kord işçileri, sözleşme döneminde beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirerek, “İşçi çalıştırıyorlarsa hakkını da vermeliler. Asgari ücretin yüzde 4 artış gösterdiği bir ülkede, enflasyon oranında artış önermek çok komik” dediler.
Cebimizdeki paraya göz diktiler
İşçiler, küresel mali krizin, kazanılmış hakların gaspedilmesi amacıyla kullanıldığını ifade ettiler: “Kıdem tazminatımızı gasp etmeye çalışıyorlar, cebimizdeki parada gözleri varmış. Piyasadaki para uçtu mu? Ford, son bir yılda, işçisine dört yıl bakabilecek kadar kâr etti. Standart Depo da, bir yıl bakabilir. Üretimin düştüğü doğru, 2009 yılının daha zor geçeceği söyleniyor, buna da inanıyoruz. Ancak, metal sektörünün devlerinin yıllık ciroları çok yüksekken, krizin faturasını bize ödetmek istemeleri niye? İşsizlik fonunu kullanıma açtılar. Bu paradan yararlanmayı bu kadar zorlaştırırsanız, elbette böyle yüksek bir meblağ birikir.”
Daha ne istiyorlar? Ölmemizi mi?"
Bekaert Çelik Kord A. Ş. işçileri, işverenin krizin faturasını kendilerine kesmeye çalıştığını belirterek, “Biz zaten açlığa mahkumuz” dediler. İşçiler, MESS’in kazanılmış haklarına dokunmasına izin vermeyeceklerini ifade ettiler: “Vurun abalıya politikası. İşler iyi olduğunda herkes yönetir, önemli olan kriz dönemlerinde yönetmeyi bilmek. Mesailerimizi, sözleşmeden doğan sosyal haklarımızı düşürdüler. İkramiye dahil 600 milyon maaş veriyorlar. Biz zaten açlığa mahkum olmuşuz. Daha ne istiyorlar? Ölmemizi mi? Hükümetin kriz ortamlarında işvereni değil işçiyi koruyacak yasalar çıkarmasını istiyoruz.”
- Manşettekiler
- Gençlik günleri devam ediyor
- AGİT tarihi silmeye çalışıyor
- İçeride hoşgörü dışarıda dayak vardı
- Honduras’ta gergin bekleyiş
- ABD bahçesinde Çekirge-Çiçek muhabbeti
- Economist'ten AKP çıkışı
- Sabah-ATV grevi büyüyor
- CHP'nin Kürt açılımı Kuzey Irak'tan başladı
- Nabucco projesinde belirsiz gidiş
- Günün Yazarları
- Canlı Müzik
- Ali Cenk Gedik
- Çağdaş ve Boyun Eğmeyen…
- Çağrı Kınıkoğlu
