Zorla lağım temizlettirilen işçinin avukatı: Tazminat davası açacağız

Hastanede zorla kanalizasyon temizliği yaptırılarak kaptığı mikrop nedeniyle hayatını kaybeden taşeron sağlık işçisi Zafer Açıkgözoğlu'nun avukatı, soL'a yaptığı açıklamada "Özel kıyafetlerle deneyimli İSKİ personelinin yapması gereken bir işi yapmaya zorladılar" dedi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşan kanalizasyonu temizlemek zorunda bırakılan taşeron işçiler arasında bulunan 28 yaşındaki Zafer Açıkgözoğlu, kaptığı enfeksiyon nedeniyle geçtimiz gün karaciğer yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

Açıkgözoğlu'nun avukatı Yıldız Ertuğ Ünder soL'a yaptığı açıklamada, özel kıyafetli ve deneyimli İSKİ çalışanlarının yapması gereken bir işi yapmaya zorlandığı için müvekkilinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Ünder, "Biz, Zafer'in rahatsızlanmasından kısa bir süre sonra üniversite yönetimi ve taşeron şirket hakkında suç duyurusunda bulunduk. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ifade almak için bizi çağırdı. Zafer'in durumunu görünce Adli Tıp Kurumu'na göndermeye karar verdi, 'kusur var mıdır' diye. Dosya Adli Tıp'ta” dedi. Ünder, SGK raporunu beklemeden, aile adına tazminat davası açacaklarını da anlattı.

Konuyla ilgili demecin devamı bu hafta yayımlanacak olan soL dergisinde.