Zonguldaklı maden işçileri: İş kazası riskimiz yok, çünkü işten çıkartıldık!

Zonguldak'ta yüzlerce maden işçisi, maden şirketinin AKP'nin Torba Yasası ile pazarlık yapmak istemesi neticesinde işten çıkartıldı. İşçileri, yasanın işçileri pek etkilemediğini söylerken, yeni düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdiler.

(soL - Haber Merkezi) Zonguldak Akkurt Madencilik işçileri ile üretimi durdurduğunu açıklayan SFH Enerji, Deka madencilik, Gedik Aş. işçileri, kentte eylemlerine devam ediyor. İşlerini kaybetmek istemeyen işçiler, Torba Yasa maddelerinde maden işçilerine yönelik yapılan düzenlemenin sonucu işçilerin işlerini kaybettklerini ifade ediyor ve hükümetle işverenlerin bu soruna çözüm bulmalarını istiyor.

soL'a konuşan işçiler, Torba Yasa'daki bazı maddeler nedeniyle artan sigorta primlerini gerekçe gösteren patronların "kar edemedikleri" gerekçesiyle işçileri işten çıkardıklarını söylediler. İşçiler, yasa maddesinin kendilerine yönelik iyileştirme getirmediğini, hatta çalışma saatlerini düzenleme adı altında madende geçirecekleri sürenin fiili olarak artacağını vurguladılar.

Bir işçi ise, iş güvenliği konusunda risklerinin artık bulunmadığını, çünkü işten çıkartıldıklarını söyleyerek, Zonguldaklı maden emekçilerinin durumunu özetledi.

İşte o görüntüler:
(Not: Görüntülerde ikinci konuşan kişi, bir patron. Patronların ne düşündüğünü gözler önüne sermek için, bu bölümünü kesmiyoruz.)

(Görüntüleri Youtube'dan da izleyebilirsiniz)