Zonguldak Kozlu kömür ocağında patlama: 8 işçi büyük ihmal sonucunda öldü!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun Zonguldak Kozlu'da bulunan kömür ocağında patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre 8 işçi hayatını kaybetti.

Güncelleme: 23:36
TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 8 işçiden Köksal Kadıoğlu, Muhsin Akyüz, Satılmış Arslan, Hasan Bozacı ve Muharrem Yapıcı'nın cesetleri çıkarıldı. Ocak önünde bekleyen ölen işçilerin yakınları, cesetlerin ambulanslara taşınması sırasında sinir krizi geçirdi. Cesetleri taşıyan maden işçileri ile ocak önünde bekleyenlerin bazıları da gözyaşlarını tutamadı. Cesetler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kömür yığını altında bulundukları belirtilen Hüseyin Kürekçi, Yüksel Koca, Ahmet Şeker’e ise hala ulaşılamadı.


Güncelleme: 20:30
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş yaşanan gaz patlaması ile ilgili verdiği bilgide çalışmaların hızla sürdüğünü ifade ederek, olay yerinden bilgi almaya çalıştıklarını söyledi.

Alabaş yaptığı açıklamada, gaz yükselmesinin uzaktan izleme sistemi ile fark edildiğini ve olay yerine öncelikle tahlisiye ekipleri ile mühendislerin indiğini ifade ederek, “TTK Kozlu müessesinde -630 kotunda TTK hazırlık işlerini yapan taşeron firmanın bulunduğu bölgede saat 12 itibari ile uzaktan izleme sisteminin olduğu bölge de gaz yükselmesi fark ediliyor. TTK mühendis ekipleri ve işletmedeki arkadaşlarımız o bölgeye intikal ettiler. Şu anda biz de o bölgeden bilgi almaya çalışıyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımız var. Bildiğiniz gibi ilk etapta o bölgede gazın havalandırma istikametindeki arkadaşlarımızın da kısmi olarak etkilenme durumları var. İlk çıkan arkadaşlarımız da o istikamette çalışan arkadaşlarımız. O bölgeye sağlık ekiplerimiz de indi. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Sağlıklı bilgileri ilerleyen saatlerde vermek daha doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve beraberinde Bakan Yardımcısı Halil Etyemez'in Ankara'dan yola çıkarak Zonguldak'a hareket ettiği belirtiliyor.


Güncelleme: 16:38
Şu ana kadar 7 işçinin cansız bedenlerine ulaşılırken, diğer işçiye de ulaşılmaya çalışıyor.

Güncelleme: 15:37
İşçilerden alınan bilgiye göre TTK'nın yaptığı incelemede bu madene çok yakın bir başka madende yüksek metan gazı tespit edildi. Buna karşılık patlamanın gerçekleştiği madende ise böyle bir ölçümün yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.


Güncelleme: 15:37
Zonguldak'ta hayatını kaybeden işçilerin isim listesi açıklandı:

Hüseyin Kürekçi
Hasan Bozacı
Muharrem Yapıcı
Yüksel Koca
Ahmet Şekerci
Satılmış Arslan
Köksal Kadıoğlu
Muhsin Akyüz


Güncelleme: 15:26
İşçi ölümüne ilişkin kesin bir sayı açıklanmazken, işçi ailelerinin maden önünde endişeli üzgün bekleyişleri sürüyor.


Güncelleme: 15:19
Göçük sonucu hayatını kaybeden işçi sayısının 9 olduğu ileri sürülüyor. TTK ve taşeron şirketin ise madende kaç işçinin olduğunu bilmediği iddiaları dile getiriliyor.


Güncelleme: 14:23
Madende bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.


Güncelleme: 13:58
Madenden kara haber: 5 işçi hayatını kaybetti
Gelen ilk bilgiye göre 5 işçi yaşamını yitirdi.


TTK'ya bağlı Kozlu maden ocağında patlama meydana geldi. Oluşan göçük sonrası ilk bilgilere göre 6 işçi mahsur kalırken, kurtarma çalışması başlatıldı.

Madende Star madencilik adlı taşeron firmanın çalışmalar yaptığı ve işçilerin bu taşeron firmanın işçileri olduğu ifade edilyor.

Gelişmeleri aktaracağız...

(soL - Haber Merkezi)