Yurtiçi Kargo’da işten çıkarılanların sayısı 100’e ulaştı

Yurtiçi Kargo Yönetimi anayasal ve demokratik haklarını kullanarak Nakliyat-İş Sendikası’na üye olan işçileri işten atmaya devam ediyor.

Şu ana kadar İstanbul, Ankara ve Konya illerinde işten atılanların sayısının 100’e ulaştığını açıklayan Nakliyat-İş, tüm baskı ve tehditlere, üyelikten istifaya zorlamalara, işten atmalara, kanunsuz lokavta karşın kargo emekçilerinin mücadelelerinin devam ettiğini ifade etti.

Konya’da Konya Aktarma Merkezi, Ankara’da Meşrutiyet, Opera, ve Ataç Şubeleri, İstanbul’da Haramidere Aktarma, Kadıköy ve Altunizade Şubeleri ile Çayırova Aktarma Merkezi önünde kargo emekçilerinin direnişinin sürdüğünü duyuran Nakliyat-İş, yarın yapılacak ziyaretlere dikkat çekti.

6 Şubat 2013 Çarşamba günü (yarın) direnişteki kargo işçilerine Yurtiçi Kargo’nun önemli müşterilerinden olan Avon, Trendyol, Markafoni, Petrol Ofisi, Limango, Rodi ve Simbo tarafından ziyaret edileceğini duyurdu.

Yarın gerçekleştirilecek eylemde Yurtiçi Kargo/GeoPost işvereninin protesto edileceğini ve Yurtiçi Kargo müşterilerinin, direnişçi işçilerle dayanışmaya çağrılacağını açıklayan Nakliyat-İş, tüm kamuoyunu kargo emekçilerine destek olmaya çağırdı.

(soL- Haber Merkezi)