Yurtiçi Kargo işçileri işvereni toplu sözleşme masasına çağırıyor

Örgütlenme özgürlüğüne sahip çıkarak Nakliyat-İş Sendikasına üye olan Yurtiçi Kargo işçileri şimdi de toplu iş sözleşmesi hakkı için mücadele ediyor.

“İnsanca Yaşayabilecek Bir Ücret ve İnsanca Çalışma Koşulları için” Nakliyat-İş Sendikası’na üye olan ve bu nedenle işten çıkarılan Yurtiçi Kargo işçilerinin mücadelesi devam ediyor. Örgütlenme özgürlüğüne sahip çıkan işçiler şimdi de toplu iş sözleşmesi hakkı için mücadele ediyor.

Nakliyat-İş, Yurtiçi Kargo’da Toplu İş Sözleşmesi yetkisinin kesinleştiği şubelerde, Yurtiçi Kargo işverenini 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu iş Sözleşmesi Grev Lokavt Kanunu’nu 46. Maddesine göre toplu görüşme çağırısı yapacak.

Baskılara, tehditlere, işçi kıyımına karşın İstanbul, Ankara, Konya ve Çayırova’da direnen işçiler, Yurtiçi Kargo Genel Müdürlüğü önünde yapılacak “kitlesel basın açıklaması” ile toplu iş sözleşmesi çağrısını işverene iletecek. Basın açıklaması DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapılacak.

Yurtiçi Kargo işçileri 12.03.2013 Salı günü saat 12.00’da yapılacak basın açıklamasına tüm kamuoyunu davet etti.

(soL- Haber Merkezi)