Yurtiçi Kargo işçileri firma hakkında suç duyurusunda bulunacak

Devrimci Kara Nakliyat İşçileri Sendikası (Nakliyat-İş) sendikalı olan işçileri işten çıkaran Yurtiçi Kargo hakkında suç duyurusu yapacak.

Nakliyat-İş Sendikası sendikalı olduğu gerekçesi ile işçileri işten çıkaran Yurtiçi Kargo hakkında suç duyurusunda bulunacak. Sendika tarafında yapılan açıklamada, sendikanın uzun zamandan beri Yurtiçi Kargo’da başlattığı örgütlenme seferberliği sonucunda Ankara, İstanbul ve Konya’da bulunan Yurtiçi Kargo’nun bazı şubelerinde toplu iş sözleşmesi yapmak için gerekli çoğunluğu sağlamış durumda olduğu belirtilirken, buna karşın Yurtiçi Kargo'nun işçilerin sendikaya üye olma ve örgütlenme tercihlerine saygı duymak yerine işçileri asılsız bahanelerle yada hiçbir sebep sunmadan işten çıkartmaya devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada Yurtiçi Kargo patronunun sendika üyelerini işten atarak kanunsuz ve haksız Lokavt uyguladığı ifade edilirken, firmanın anayasal suç işlediğine dikkat çekildi.

Açıklamada Yurtiçi Kargo’nun ortaklarından olan Fransız La Poste’a bağlı GeoPost şirketinin de bu suçlara ortak olduğu belirtilirken, “Yurtiçi Kargo/GeoPost’un üyelerimize yönelik bu haksız ve hukuksuz yaptırımlarına karşı Çağlayan Adliyesinde suç duyurusunda bulunacağız ve bir basın açıklaması yapacağız” ifadeleri yer aldı.

Yarın saat 11.30’da Çağlayan Adliye’sinde gerçekleştirilecek suç duyurusunun ardından Nakliyat İş üyesi işçiler 12.30'da Taksim Tramvay Durağı’nda buluşarak Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüyecek. İşçiler burada Fransız GeoPost firması protesto ederek, konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Basın açıklamalarına DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da katılacak.

(soL-Haber Merkezi)