‘Yunan gençliği yalnız değildir’

İzmir’de, Devrimci Liseliler grubu üyeleri, Yunanistan Konsolosluğu önünde toplanarak Atina’da 16 yaşındaki Aleksis Griporopulas’ın öldürülmesini protesto etti.

soL (İzmir) Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İzmir il binasından konsolosluğa yürüyen Dev-Lis üyeleri burada bir basın açıklaması yaptılar. Birinci Kordon'da "Özgürlük sokaktadır" yazılı pankart taşıyarak Yunanistan Konsolosluğu'na yürüyen Dev-Lis'li öğrenciler, önlem alan Çevik Kuvvet polisi tarafından konsolosluk önüne yaklaştırılmadı.

"Yunan gençliği yalnız değildir", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Selam, selam, Atina'ya bin selam" sloganları atan grup adına basın açıklamasını okuyan Ceren Gür, "Polisin bu katliamından sonra Yunanistan halkının ortaya koyduğu eylemleri biz de buradan selamlıyoruz. Biliniz ki, denizin öte kıyısında yüreği sizinle birlikte atan birileri var" dedi.

Türkiye'de de polis kurşunuyla ya da işkenceyle yaşamını yitirenlerin sayısının arttığına dikkat çeken Gür, "Türkiye'de her gün bir genç polis kurşunuyla can veriyor. Baran Tursun, Engin Çeber, Yahya Menekşe, Uğur Kaymaz bunlardan sadece birkaçı... Bu yaşananların cezasız kalmamasını istiyoruz" diye seslendi.

Açıklamanın ardından, gençler, Yunanistan Konsolosluğu'na domates fırlattılar.