YÖRSAN'da mücadele kazanıyor

Mahkeme sendikaya üye oldukları için işten çıkartılmalarının ardından 200 gündür direnişte olan işçiler lehine karar verdi...

soL (Susurluk) Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan dört yüz YÖRSAN işçisinin iki yüz gün önce başlattıkları direniş kararlılıkla sürüyor. İşçilerin işe dönmek için açtıkları davanın iki gündür devam eden duruşmalarında, mahkeme yüz kırk beş işçinin işe iadesine karar verdi. 24 Haziran'a kadar bütün işçilerin işe iadesi kararı bekleniyor.

YÖRSAN işçilerinin iki yüz gün önce başlattıkları direniş devam ederken, Susurluk Asliye Ceza Mahkemesi'nden yüz kırk yedi işçinin işe iadesi için karar çıktı. 24 Haziran tarihinde sonuçlanacak olan davada bütün işçilerin işe dönüş kararı bekleniyor.

Kararın ardından görüştüğümüz YÖRSAN işçileri, ilk başlarda çevrelerindeki bazı arkadaşlarının patron karşısında tutunabileceklerine ve bu direnişin sonuna kadar sürdürüleceğine çok fazla inanmadığını fakat örgütlü mücadelenin ve kararlılığın kazanmak için ne kadar önemli olduğunu mahkeme kararından sonra anladıklarını, gördükleri olağanüstü destek ve dayanışmanın kendilerine moral verdiğini belirttiler.

Tek Gıda -İş Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akgün ise mahkeme kararından sonra işçilere hitaben yaptığı konuşmada , "İşçi sınıfının örgütlü gücünden daha büyük bir güç yoktur. Biz yeter ki birlik beraberlik ve dayanışma içinde olalım... Önemli olan işimizin başına dönmemizdir. Biz haklıyız ve kazanacağız!" dedi. Akgün, işçilerin kazanımlarının ardından, YÖRSAN patronunun bugün bazı büyük market patronlarıyla buluşup konuyu değerlendireceğini de ekledi.