‘YÖK gitsin, biz kalıyoruz’

İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlileri YÖK tarafından üniversitelere dayatılan hukuk dışı uygulamalara karşı “İkinci Araştırma Görevlisi Şenliği”ni düzenliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlileri, YÖK’ün düzenlemelerine karşı ikinci kez “Araştırma Görevlisi” şenliği düzenliyor.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınlayan İTÜ araştırma görevlileri, “Üniversitemizi terk etmiyoruz, YÖK gitsin, biz kalıyoruz” dedi.

50-d maddesi dolayısıyla şu ana kadar iki araştırma görevlisinin işini kaybettiği belirtilirken, bu düzenleme dolayısıyla yüze yakın araştırma görevlisinin de işini kaybetme tehlikesi yaşadığına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Önümüzdeki günlerde meclisin gündemine gelmesi planlanan yeni YÖK yasasının ilk provasını yapan İTÜ Rektörlüğünü bu hukuk dışı uygulamalardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Yüzlerce imzayla destek bulan taleplerimizin takipçisi olduğumuzu daha güçlü bir şekilde haykırmak, ilişiği kesilen arkadaşlarımızın bir an evvel işe geri alınmasını sağlamak için 15 Ekim 2012 Pazartesi günü üniversitemizi terk etmeyeceğiz!

Tüm üniversite bileşenlerini, sendikaları ve meslek örgütlerini İTÜ araştırma görevlilerinin haklı mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz.


Eylem bilgileri
18:30 Taksim Tramvay Durağı’nda Buluşma
19:00 Makine Fakültesi Önünde Basın Açıklaması
19:30 İkinci Araştırma Görevlisi Şenliği Başlangıcı

(soL – Haber Merkezi)