Viyana’dan Tekel direnişine destek

Tekel işçilerinin iki ayı aşan direnişine, Viyana'da yapılan bir gösteriyle destek verildi.

Gewerkschaftlicher Linksblock ve Alternative Solidaritaet (ADA) tarafından örgütlenen eylem, geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyeti'nin Viyana Başkonsolosluğu önünde Tekel işçisinin yalnız olmadığı ve uluslararası destek gördüğü vurgularıyla gerçekleşti.

Viyana'daki Avusturyalı ve Türk sendikacılar, Halk Cephesi, ATİGF, TKP, Sozialistische LinksPartei (SLP) temsilcileri ile eylemi destekleyenlerin katıldığı gösteride "Tekel işçileri ve Türkiye işçi sınıfıyla dayanışma içinde olunduğu" bildirildi.

Gösteride ABD ve AKP karşıtı sloganlar söylendi, "Direne Direne Kazanacağız", "Tekel işçisi yalnız değildir", "Yaşasın enternasyonal mücadelemiz" yazılı pankartlar taşındı.

Tekel işçileriyle dayanışma için Türkiye'ye bir heyet gönderileceğinin de açıklandığı gösteride, Avusturya'daki destek toplantılarının süreceği belirtildi.

Viyana'daki eyleme katılan Avusturya Sol Parti temsilcisi Sonya Grusch, "Türkiye'deki Tekel işçilerinin Direnişini desteklediklerini" ifade ederek, "Avusturya'daki sendikacıların ve emekçilerin Türkiye'deki işçi hareketini örnek almaları gerektiğini" söyledi.

Avusturya Sendikalar Birliği ÖGB Sol Blok temsilcisi Oliver Michael Janischkait de özelleştirmenin sıkıntılarını Avusturya'da da yaşadıklarını, bu nedenle Tekel işçilerinin sorunlarını çok iyi anladıklarını ve Türkiye'deki direnişi desteklediklerini belirtti.

( soL - Viyana )