Vanlı İŞKUR işçilerinin Ankara'da direnişi sürüyor

İşten atılan binlerce İŞKUR işçisi, Van'dan yüzlerce kilometre yaptıkları yürüyüşün ardından Ankara'da direnişlerini sürdürmeye devam ediyor. Vanlı işçiler, işlerine geri dönene dek mücadeleden vazgeçmemeye kararlı.

(soL - Ankara) İşten atıldıkları için bir süredir direnen Van İŞKUR işçileri, direnişlerini Ankara'da sürdürmeye devam ediyor. 200 kilometre yolu yaya olarak tamamlayan işçiler, Ankara'da yaptığı eylem nöbetinde bir kez daha mücadele kararlılıklarını dile getirdi.

Van Depremi'nin ardından "Toplum yararına çalışma projesi" kapsamında işe alınan ve 9 aylık sözleşme yapılan 7 bin 286 İŞKUR işçisi, sözleşmelerin tamamlanmasına rağmen 3 yıl daha çalışmaya devam etti.

Ancak işten çıkarılan ve işe geri alınma sözlerine rağmen yerine getirilmemesi üzerine direnişe geçen işçiler, soL'a yaptıkları açıklamada, 3 yıl boyunca inşaat ve mevsimlik işçi olmadıkları için yaşamlarının düzen içerisinde olmasının önemini vurgulayarak, "Kanunen İŞKUR'da 6 ay çalışan bir işçi 24 ay çalıştırılamıyor. İşsizlik istatistiğinde işe süreli alınan bu işçilerin tekrar süreleri dolana kadar - ki aslında işsiz - durumları istatistiğe bilinçli olarak yansıtılmıyor" dedi.

İŞKUR'un zaten kendi içindeki hukuksuzluğu ile 3 yıl önce gönüllülükle başlayıp artık kendilerinin bir parçası olmuş olan işlerinin ellerinden alınmasına razı olmayan Vanlı işçiler, işlerine geri alana dek mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bir kez daha ilan etti.