Van'dan Ankara'ya yürümek isteyen İŞKUR işçilerine polis saldırısı

Van'da işten atılan ve talepleri için Ankara'ya yürümek isteyen İŞKUR işçileri yine polis engellemesiyle karşılaştı. İşçiler, taleplerini elde edinceye kadar mücadelede kararlılık çağrısı yaptı.

Güncelleme 16:27

Edremit'te yolu kesilerin işçilere polis saldırdı.


Güncelleme 14:33

Yürüyüşe geçen işçilere Edremit ilçesinde polis barikat kuruldu.


Van'da işten atılan İŞKUR işçileri talepleri için Ankara'ya gerçekleştirmek istediği yürüyüş yine polis engellemesiyle karşılaştı. Bir süredir direnen işçiler, geçtiğimiz günlerde Van'ın çıkışında yine polis saldırısıyla karşılaşmış, 200'e yakın işçi gözaltına alınmıştı.

Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen İŞKUR işçileri açıklama yaptı. Açıklamada, "Taleplerimiz kabul edilmezse ya gidip büyükelçilikten iltica talebinde bulunacağız ya da kendimizi benzin döküp yapacağız. Bu dava ekmek kavgasıdır" şeklinde sert tepki gösterildi. İşçiler, "İş, aş, barış", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Polisin yürüyüşü sonlandırmamaları halinde müdahale edeceği şeklinde anons yaptığı bildirildi.

Ne olmuştu?
Geçtiğimiz Haziran ayında isten çıkarılan 7 bin 286 İŞKUR emekçisinin 90 günlük direnişinin ardından Çalışma Bakanı Faruk Çelik tarafından "İşe geri alınacaksınız" vaadi verilmişti. İki gün önce Van milletvekili Burhan Kayatürk ile de görüşen İŞKUR işçileri, bakanlığın yalnızca bin işçiyi kura ile işe alma kararı aldığını öğrenmişti. Bunun üzerine işçiler Ankara'ya yürüme kararı almış ve bugün de Ankara'ya doğru başlayan yürüyüşe polis saldırısı gerçekleşti.