"Uzunköprü’deki iş kazası ihmal sonucu"

TKP Uzunköprü ilçe örgütü, geçtiğimiz günlerde 24 yaşında bir mühendisin yaşamını yitirdiği iş kazasında yaşanan ihmallere dair bir açıklama yaptı.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Yağmurcaköyü sınırları içerisindeki Süper Madencilik A.Ş.’ye ait kömür madeni ocağında ölümle sonuçlanan bir iş kazası yaşanmıştı.

Türkiye Komünist Partisi Uzunköprü İlçe Örgütü, konuyla ilgili bir açıklama yaparak “24 yaşındaki maden mühendisi, Giresun Tirebolu Şirinköy nüfusuna kayıtlı Mehmet Topaloğlu vagonlar arasına sıkışma sonucu hayatını kaybetmiştir. Türkiye Komünist Partisi olarak olay mahallinde yaptığımız incelemelerde ve görüştüğümüz maden işçilerinden edindiğimiz bilgilere göre hayatını kaybeden maden emekçisinin 3 günlük işçi olmasına rağmen galeriye indirildiğini, kanunen yasak olmasına rağmen, indirme ve geri dönüş işlemlerinin vagonlarla sağlandığını öğrendik” dedi.

Açıklamada işçi sınıfına bir saldırı niteliği taşıyan özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarının sonucu olarak işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarının uygulanmadığı belirtilerek, durumun TTK’ya dirkt olarak bağlı olmayan redevanslı sahalarda ve aile tipi ocaklarda daha da vahim olduğuna işaret edildi.

TKP bu duruma göz yummayacaklarını, olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermeleri gerektiğini söyledi.

(soL - Haber Merkezi)