Uzel işçilerinin eylemi sürüyor

Dört aydır maaşlarını alamayan Uzel traktör işçilerinin eylemi Rami ve Gebze'deki fabrikalarda sürüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye'nin en önemli traktör üreticilerinden biri olan Uzel Makina'nın İstanbul Rami ve Gebze'deki fabrikalarında işçilerin direnişi sürüyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır aile içi kavga nedeniyle batma noktasına geldiği belirtilen Uzel'in Rami'deki fabrikasında çalışan 700 işçi dört aydır maaşlarının ödenmemesi gerekçesiyle 10 Haziran'da kendilerini fabrikaya kapatarak eyleme başladı. Daha sonra Gebze'deki 500 işçi de direnişe katıldı. Türk Metal-Sen'in örgütlü olduğu Uzel'de işçiler sorunlarına çözüm üretmeyen sendikaya da zaman zaman tepki gösteriyor.

Sendikanın ağır hareket ettiğini, kendilerine destek vermediğini belirten işçiler Türk Metal-İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'i İstanbul'a davet ederek sorunlarına el atmaya çağırdı. İşçiler sorunlarının çözülmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten de acil destek beklediklerini kaydetti.

Uzel'de şirket içi ayrışmaların ardından jant üretimi durdurulmuş ve dışarıdan satın alınır hale gelmişti. Fabrikada iki aydır traktör üretiminin de durduğunu belirten Uzel Makina İşyeri Temsilcisi Reis Bayram, 10 Haziran'dan beri fabrikada yatıp kalktıklarını ve haklarını alana kadar fabrikadan ayrılmayacaklarını ifade etti.