Ünilever direnişçilerine destek

Muallimköy'de Ünilever depoları olarak faaliyet gösteren iki firmada işten atıldıkları için direnişe geçen TUMTİS üyelerine, Tez Koop-İş’ten erzak desteği geldi.

soL (KOCAELİ) Ünilever depoları olarak ticari faaliyet gösteren Ali Rıza Demirçeviren'e ve Ali Rıza Mete'ye ait Çipa işyerlerinde, sendikal örgütlenme sonrası işten atılanlar, direnişte 54. günü geride bıraktı. İşçilere, Gebze Sendikalar Birliği, yerel demokratik kitle örgütleri ve bazı sol siyasi partiler destek veriyor. Tez Koop-İş Sendikası Gebze Şubesi de, çadırda ziyaret ettiği direnişçi işçilere erzak yardımı yaptı.

Emek hareketinin gözü burada
Tez Koop-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Ali Can Altun, anayasal hak olan sendikal örgütlülüğün tanınmaması üzerine başlayan direnişin işçilerin zaferiyle sonuçlanacağına inandıklarını ifade edip, ''Buradaki direniş, tüm emek hareketini ilgilendirmektedir. Emek hareketinin gözü burada. Burada edinilecek zafer, zaferimiz olacaktır. Bu anlamda direnişinize desteğimiz eksilmeksizin ve aksine artarak sürecektir" dedi.

Burukluk olacaktır
TÜMTİS İstanbul Şube Başkanı Çayan Dursun da, destek dolayısıyla teşekkür edip, "Biri Gebzespor Kulübü Başkanı olan Ali Rıza Demirçeviren'e ait 2 taşeron firmada sendikal örgütlenme hakkı tanınmadı. Emek yoğun bir kentte, kentin kulübünün başkanının takındığı bu tutumu kınıyoruz" dedi.