ÜKD, Bilgi'deki sendikalaşmayı destekledi

ÜKD’nin Bilgi Üniversitesi’ndeki sendikalaşma sürecini desteklediği açıklamasında, özel üniversitelerin sendikaya açılması kadar, akademik ve idari personelin birlikte örgütlenmesinin önemine de dikkat çekildi.

Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD), İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki sendikalaşma sürecini destekleyen bir basın açıklaması yaptı.

ÜKD, "Bilgi Üniversitesi’ndeki gelişmelerin özel üniversitelerin sendikal örgütlenmeye açılması yanında, akademik ve idari personelin aynı çatı altında örgütlenmesinin de ilk örneğini oluşturduğunu" kaydetti.

“Bilgi Üniversitesi’nde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Sosyal-İş sendikası tarafından yürütülmekte olan sendikalaşma faaliyeti, Türkiye Akademisi açısından çok büyük bir öneme sahiptir” denilen açıklamada, “Bilgi Üniversitesi deneyiminin oluştuğu günden bu yana sendikalaşmaya kapalı olmuş olan özel üniversiteler alanının sendikalaşmaya açılması açısından bir ‘ilk’ olduğuna” dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, akademik ve idari personelin aynı sendikada örgütlenmesinin de önemine değinilerek, “özel üniversitelerde çalışan emekçilerin, konumları ne olursa olsun, aynı sendikada örgütlenmeleri, bilhassa akademik göreve sahip olan ve olmayan kadroların her ikisinin de neticede eğitim emekçisi olduğunu görünür hale getirmesi açısından ayrı bir öneme sahiptir” değerlendirmesine yer verildi.

(soL-Haber Merkezi)