Tuzla cinayetleri Ankara'da protesto edildi

Tuzladaki işçi cinayetlerine tepkiler artıyor. DİSK ve Türk İş'e bağlı sendikalar ankara'da eylem gerçekleştirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Tersane işçilerinin çalışma koşullarına ve hayatlarının tersanelerde hiçe sayılmasına karşı tepkiler devam ediyor. DİSK'e bağlı sendikalar ile KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, Tuzla tersanelerindeki işçi cinayetlerini protesto etmek için Ankara Kızılay'da eylem gerçekleştirdi. Eylemde tüm emekçiler, "Bağımsız ve demokratik bir Türkiye mücadelesi vermek için" 13 Eylülde İzmir'de yapılacak mitinge davet edildi.

Kızılay'daki Gökdelen önünde toplanan üyeler, ''Tersane İşçisi Yalnız Değildir'' sloganı atarken, ''İmalatımda Kaç İşçi Çocuğu Yetim Kaldı'' yazılı gemi maketi taşıdı. Eylemde basın açıklamasını okuyan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, DİSK olarak, tersanelerdeki iş kazası sonucu ölümlerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve hükümetler ile birçok kez görüştüklerini ifade etti.

Eylemde talepler sıralandı
Beko, Hükümeti, tersanelerde gerekli tedbirlerin bir an önce alınması ve iş kazası sonucu ölümlerin durdurulması için göreve çağırdıklarını ifade etti. Beko, taşeronluk sisteminin kaldırılmasına dikkat çekerken, açıklamada, tersanelerde, "Ağır ve Tehlikeli İşkolu Yönetmeliği" uygulanmasını, günlük çalışma saatinin 7,5 saat olarak acilen hayata geçirilmesini, mola, dinlenme ve tatiller uygulanmasını, sigortaların, ücretlerin ödenmesini ve sağlıklı barınma evleri Revir, doktor ve ambulans gibi sağlık hizmetlerin sağlanması istendi.