Tutuklamalar adliye önünde protesto edildi

Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan KESK üye ve yöneticileri tutuklandı.

soL (İZMİR) Gözaltına alınıp serbest bırakılan KESK üye ve yöneticileri hakkında yeniden tutuklama kararı çıktı. Dün akşam saatlerinde haklarında tutuklama kararı çıkarılan ve yapılan operasyonlarla tekrar gözaltına alınan 8 KESK üye ve yöneticisi, dün İzmir Adliye Sarayı'nda hakim karşısına çıkartılıp tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KESK üye ve yöneticileri henüz hakim karşısına çıkmak için bekletilirken, Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasıyla tutuklamalar protesto edildi. Burada bir konuşma yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, "Tutuklanan üyelerimizin, eğitim politikalarını eleştirmekten, barış istemekten ve demokrasi mücadelesi vermekten başka hiçbir suçu yoktur. Yapılan tutuklamalar bir komplodur." dedi. Basın açıklaması için toplanan ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen KESK üyeleri, "Tutuklular serbest bırakılsın", "Barış isteyen KESK'e dokunma", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları ve alkışlarla tutuklamaları protesto etti.

20 Haziran'da Ankara'da Başbakanlık önünde büyük bir eylem düzenleneceğini de söyleyen Evren'in konuşmasının ardından eylem sonlandırıldı.